Etter at storfilmen «Jupiter Ascending» ble utsatt til over nyttår, forsvant «The Matrix»-skaperne Andy og Lana Wachowski litt fra radaren for denne sommeren.

Da er det fint at de denne helgen minner oss på at de holder på med et annet spennende prosjekt, nemlig tv-serien «Sense8». Serien har vært kjent i godt over et år, og er i produksjon for Netflix.

Det er snakk om enda et ambisiøst sci-fi-drama, som Wachowshi-søsknene denne gangen lager sammen med J. Michael Straczynski – han an som stod bak «Babylon 5».

Nå har de sluppet flere detaljer om hva vi kan vente oss – ikke minst hvilke ansikter som vil dukke opp i serien.

Deadline har fått se rollelisten. Der finner vi blant andre Naveen Andrews, best kjent fra «Lost» (bildet), samt Brian J. Smith fra «Stargate Universe».

naveen-andrews-wallpapers-6

I likhet med «Cloud Atlas» vil «Sense8» flette sammen en rekke ulike skjebner rundt om i verden – om enn ikke med flere hundre års mellomrom, denne gangen. Derfor er det også en internasjonal gjeng de har fått med på laget.

Fra Storbritannia har vi Tuppence Middleton (som også er med i «Jupiter Ascending», bildet nedenfor), Aml Ameen og Freema Agyeman. Ikke de største navnene, men de som følger med på «Doctor Who» vil dra kjensel på sistnevnte.

Vi møter også indiske Tena Desae, sørkoreanske Doona Bae (fra «Cloud Atlas», toppbildet), tyske Max Riemelt, samt to meksikanere, Alfonso Herrara og Erendira Ibarra. Foruten disse nevnes Jamie Clayton, Miguel Silvestri og Terrence Mann.

jup_tuppence_news1

Samtidig som rollelisten er blitt avslørt, har Straczynski fortalt litt mer om hva vi kan vente oss.

– Serien følger åtte karakterer rundt om i verden, som – i kjølvannet av et tragisk dødsfall – finner ut av de er mentalt og følelsesmessig knyttet til hverandre, sier han til Deadline.

– Den kan ikke bare se og snakke med hverandre som om de var i samme rom, men de har tilgang til hverandres dypeste hemmeligheter. De må ikke bare finne ut hva som skjedde og hva det mener for menneskehetens fremtid, men de må gjøre det mens de er på flukt fra en organisasjon som er ute etter å fange, drepe eller dissekere dem.

De åtte, etter hva Deadline erfarer, er spilt av Smith, Middleton, Ameen, Bae, Silvestri, Desae, Riemelt og Clayton.

Ikke bare kommer besetningen fra rundt om i verden, men hele produksjonen kommer til å reise. Serien skal filmes i Chicago, San Francisco, London, Island, Seoul, Mumbai, Berlin Mexico City og Nairobi.