Remakes er verken noe nytt eller noe spesielt kontroversielt. Likevel skapte den amerikanske remaken «Gracepoint», basert på den britiske krimserien «Broadchurch», litt debatt da de to første episodene sendt rundt til kritikere i USA var i overkant like originalen.

I helgen var mange tv-serieskapere samlet på konferansen Summer TV Press Tour, der kritikere stiller direkte spørsmål. Dette var ett av temaene som dukket opp der, og produsentene Carolyn Bernstein og Dan Futterman lovet at det kun er starten som er lik:

– Vi vurderte å starte på en annen måte, men den første episoden av «Broadchurch» var så vellaget. Hvorfor skru seg andre veier når det var den beste måten å starte på? svarte Bernstein, ifølge Deadline, og lover at det raskt kommer til å forandre seg.

For kanskje morderen også er en annen denne gangen?

– Jeg vil ikke at noen skal være frikjent som mistenkt. Vi slutter et annet sted, som er spennende for førstesesongen og kan bli et interessant startpunkt for en andre sesong, sa Futterman.

Det er FOX som sender eieren av de samme kanalene som også arbeider på «The Bridge», remaken av dansk-svenske «Broen». Serieskaper Elwood Reid ytret bekymringer rundt de samme spørsmålene i et nylig intervju med Filter.

Utsagnene stemmer overens med det skaperen av den britiske serien, Chris Chibnall, også sa i helgen. For tiden er han tilbake i Dorset for å spille inn andre sesong av «Broadchurch»:

– Det var noe vi hadde tenkt på i originalen. Det var flere forskjellige slutter, sier Chibnall og hevder at amerikanerene kontaktet han med et forslag til en alternativ slutt.

– ‘Det var den andre slutten min, så det passer bra. Gjør det!’ Det var en fin harmoni der.

I tillegg til å være basert på originalserien, har David Tennant («Doctor Who») også hovedrollen i begge versjonene – noe som i enda større grad fører til mulige likheter. Sammen med ham spiller Anna Gunn, best kjent som Skyler i «Breaking Bad».

Michael Peña («End of Watch») spiller en av birollene, som faren til den avdrepte gutte – mordet som er sentralt for handlingen:

– Han er mistenkt i en kriminell handling han ikke gjorde. Jeg vokste opp som mexicansk-amerikaner, så jeg har litt erfaring med den følelsen. Så denne rollen var enkel.

I tillegg spiller blant andre Nick Nolte og Jacki Weaver i andre roller i serien, som får amerikansk premiere i oktober i år. Andre sesong av «Broadchurch» får mest sannsynlig premiere på ITV i høst.