Kommer vel ikke som noen bombe at denne dama har en framtid i norsk filmbransje. Lisa Teige (20), kjent som Eva i fire sesonger av «Skam», har landet sin første filmrolle.

Hun blir leading lady i den kommende ungdomsfilmen «Battle», som er basert på boka av Maja Lunde, ifølge en pressemelding Nordisk Film Distribusjon (ikke vår særskrivingsfeil) akkurat sendte ut.

– Jeg så Lisa Teige spille i «Skam» mens jeg skrev på «Battle» og tenkte umiddelbart at hun kunne være Amalie, hun er en dyktig skuespiller og har akkurat den sårbarheten som rollen krever. Da jeg i tillegg fikk vite at hun kunne danse, var det ingen tvil hos meg om hvem jeg ønsket meg, sier Lunde, som er best kjent for den internasjonale romansuksessen «Bienes historie», men også har skrevet en rekke film- og tv-manus.

Lisa Teige (til venstre) med «Skam»-gjengen. Foto: NRK

Hun har selv omrbeidet boka fra 2014 til filmmanus, som er regissert av Katarina Launing («Julenatt i Blåfjell», «Kule kidz gråter ikke»). Filmen er allerede spilt inn og nå i postproduksjon. Den skal være kinoklar i september.

– Jeg er utrolig glad for at regissør Katarina Launing castet akkurat Lisa, sier Lunde i pressemeldinga.

«Battle» handler om det unge dansetalentet Amalie, som har både utseendet med seg, penger på konto og kjæreste. Etter en krise må hun imidlertid flytte fra alt hun kjenner. 

«Så møter hun Mikael. Han danser street og er annerledes enn alle andre hun har møtt. Mikael overtaler Amalie til å bli med på en klubb hvor hun ser sin første battle, og hun må for første gang virkelig stole på sine egne følelser og vise verden hvem hun egentlig er», heter det i handlingsreferatet.

Lunde omtalte filmen som «en Romeo og Julie-fortelling, satt til dagens Oslo, med mye heftig dansing. Det er ‘The Wire’, ‘8 Mile’ og ‘Dirty Dancing’ på en gang» da hun i 2011 vant en pitsjekonkurranse på filmfestivalen Kosmorama og ble tidelt 100 000 kroner for å videreutvikle ideen.

I andre roller finner vi ubeskrevne blad som Fabian Svegaard Tapia og Charlott Madeleine Utzig, samt Vebjørn Enger, som er kjent fra «Kompani Orheim» og «Askeladden».

Lisa Teige har også en rolle i den danske dramaserien «Håbet», ifølge IMDB. Hun har også spilt i kortfilmen «Fortellingen».