Vi nærmer oss slutten av sesong to av «Homeland», serien som var den klart beste nykommeren i 2011. Jeg skal ikke avsløre noe om hva som skjer i episode 10, som gikk på Showtime på søndag og TV 2 Sumo denne uken, men det er mange ting som har rullet på skjermen i sesong to som gjør meg urolig for kommende sesonger av sagaen om Carrie og Brody.

I USA har man uttrykket «Jumping the shark», som er tidspunktet da en serie i motbakke er villig til å gjøre hva som helst for å holde på eller skaffe seg flere seere. Vi har skrevet om uttrykket – som nylig fylte 25 år – på Comoyo tidligere, sjekk hvor det egentlig kommer fra.

Og selv om Homeland i utgangspunktet er et for smart show til å gjøre noe ordentlig dustete for å trekke seere, så ser jeg en fare for at serieskaperen og bestilleren Showtime har fått så smaken på seriens overraskende suksess at de vil gjøre hva som helst for å holde seertallene oppe. Tenk bare hvordan show som «Lost» eller «Prison Break» rotet seg bort etter lovende åpninger, og personlig synes jeg «Forbrytelsen 3» har vært i overkant stappet av usannsynlige vendinger og tvilsomme tilfeldigheter.

For mens episke og visjonære serier som «The Wire», «The Sopranos», «The Shield» og «Breaking Bad» vet når det bør avsluttes, og ofte har grunnrisset til hele historien klar før man begynner på sesong 1, er «Homeland» en serie som kan tynes i det evige dersom Showtime får det for seg. Og sesong tre er bestilt allerede.

Så la oss fable litt om hva som skjer fremover etter sesong to. Her er 5 negative og positive ting jeg tror kan skje i «Homeland» i sesongene som kommer.

1. La oss for Guds skyld håpe at Brody eller Carrie blir drept i slutten av sesong to. Dersom de begge overlever og får fortsette, betyr det bare at serieskaperne ikke tør å ta livet av kjemien dem mellom. Jeg tviler på at Carrie dør, siden hun er viktigere enn Brody, men det hadde virkelig vært et sjokk av de store. Som da den ene personen dør så overraskende i en av «Dexter»-sesongene. Du vet hvilken jeg snakker om.

Brody eller Carrie død: POSITIVT

2. Kan virkelig Brody bli visepresident, eller kanskje til og med president etter hvert? Serieskaperne virker ikke alltid like opptatt av realisme og slikt, så de er troendes til å gå helt «24» (de laget jo tross alt den serien før «Homeland»).

Brody blir visepresident: NEGATIVT

3. Jeg har en snikende mistanke om at plottet med Estes, Quinn og Dar Adal er en setup for neste sesong. Black Ops-operasjoner er kick ass tv-underholdning, og Quinn sin mørke, mystiske rolle i sesong to er noe jeg gjerne vil se mer av. Der er det mye å hente i flere sesonger.

Utvikling av sideplott med Quinn og gjengen: POSITIVT

4. Sesong 1 ble avsluttet med at Carrie ble lagt inn og fikk frest bort minnet med elektrosjokk, kan det bli avslutningen på sesong to også? I tilfelle er det lite kreativt og ganske kjedelig, men også trygt og gjenkjennelig for store seermasser.

Carrie får elektrosjokk igjen?: NEGATIVT

5. Kiefer Sutherland har gjort lite suksess med sin nye serie, «Touch». Tenk om de finner ut at de skal smelte «24» og «Homeland» sammen? Sånn som «CSI:Miami» og «CSI: New York» laget en mashup-episode? Tviler på det, men rarere ting har skjedd.

Kiefer Sutherland og Jack Bauer blir med i sesong 3?: NEGATIVT

 

Hva tror du skjer med Homeland i fremtiden? Klarer de å gjenoppfinne kruttet? Blir det mainstream TV-underholdning for massene? Beholder showet smartheten og den intense jordnærheten? Kjør på i kommentarfeltet.