At det er fritt fram for serieskapere å vise sengehygge på HBO, er en så etablert sannhet at man kan lage sketsjer om det uten noen ytterligere forklaring.

Nå tar kanalen/streamingtjenesten/serieprodusenten grep for å gjøre all denne liksom-kopuleringen tryggere og hyggeligere for dem som faktisk må utføre den. Fra nå av skal det alltid være en «intimitetskoordinator» til stede under innspilling av sexscener på HBO-serier og -filmer, rapporterer Rolling Stone.

Vedkommende har som arbeidsoppgave å støtte skuespillerne både «sosialt, fysisk og profesjonelt» – i praksis være et mellomledd mellom dem, regissørene, produsentene og staben, samt gjennomgå manus i forkant, kartlegge hva skuespillerne er komfortable med og legge til rette for gruppediskusjoner med alle involverte.

– Det er ikke det hun gjør, som er så spesielt. Det er det å ha noen andre enn deg selv til å tenke over det. Det burde ikke være noe radikalt konsept at noen gir deg ett eller annet til å dekke over intime deler, men at noen er der å gjør det – selve gesten – er til stor hjelp, sier skuespiller Emily Meade, som har hatt sin skjerv av slike scener i rollen som pornografi-aktør i serien «The Deuce».

Seriens skaper David Simon, kjent for å ha laget «The Wire» og «Show Me a Hero», sa etter innspillingen av den siste sesongen at han «aldri vil jobbe uten en intimitetskoordinator igjen».

Det er den tidligere stuntkvinnen og kampscenekoordinatoren Alicia Rodis som er ansatt som HBOs første sådan. Rodis har lenge jobbet for at skuespillernes interesser skal ivaretas bedre under sexscene-innspillinger, og vil det kommende året være tilstede på settet til både «Watchmen»-serien og «Deadwood»-filmen.

Hun argumenterer for at hun ikke bare gjør jobben enklere – men også scenene bedre.

– I intime øyeblikk, alt fra kyssing til intense sexscener, har det vært praksis for regissørene å si «bare kjør på med det du er komfortabel med». Hvis du ikke gir dem et veikart, en utgang eller en stemme, men bare ber skuespillerne om å rulle rundt og være kåte på hverandre, ber du dem ikke egentlig om å utføre sexarbeid? sier hun til Rolling Stone.

– Hvis ikke settet har en intimitetskoordinater er du i beste fall ute av stand til å fortelle historien din på den måten du vil det, og i verste fall påfører du skuespillerne fysiske overgrep, sier Rodis.