Det var nesten så man måtte syns litt synd på Brandon Croneberg, der han ble nedrent av journalister under årets Cannes-festival – journalister som bare ville vite én eneste ting:

Hvordan er det å være filmskaper når man også er sønn av David Cronenberg, en av vår tids mest originale regissører?

Men æsj, hvis Brandon var opptatt av å distansere seg fra sitt genetiske opphav ville han vel ikke laget en film som lå så nært opp til farens arbeider.

Cronenberg den yngre konkurrerte i Cannes med debutfilmen «Antiviral», som det nå har kommet en trailer til. Folk vi stoler på, som så filmen i Cannes, rapporterte om en film som viser en lovende filmskaper, selv om «Antiviral» på langt nær er noen perfekt film.

Uansett er traileren ganske kul – her møter vi Syd March (Caleb Landry Jones), som jobber på et sted kalt Lucas Clinic en gang i nær framtid.

Klinikken hjelper folk med å oppfylle et ganske spesielt behov, nemlig å bli smittet av sykdommen deres favorittkjendis også har. Ikke akkurat subtil satire, dette.

Det finnes også et svartebørsmarked for kjendisvirus, og Syd tjener litt ekstra ved å smugle ut virus fra klikken (transportert ved hjelp av egen kropp) og selge dette.

Noe går imidlertid galt når han skal smugle ut viruset som nylig har tatt livet av en megakjendis –  Syd blir smittet og blir nødt til å finne en motgift før han også kreperer.

Norsk releasedato for «Antiviral» er ikke satt, men det skulle vel være merkelig om vi ikke får se denne i distribusjon her til lands – selv om det eventuelt blir rett på video.