Vi skriver en del om musikk her på tv- og filmbloggen Comoyo Filter. Så kunne jeg såklart ha skrevet en liten avhandling om at det er så tette bånd mellom ulike kunstformer i vår mashup-kultur, at musikkvideoen har endret filmmediet og blablabla, men sannheten er vel snarere den at flere av bidragsyterne på bloggen er tidligere og nåværende musikkjournalister som kaster seg på enhver unnskyldning til å skrive litt mer om popmusikk.

Og nå er det min tur!

Rapkollektivet Odd Future har skapt endel furore de siste par årene på grunn av utagerende sceneshow, hyperaktive twitterkontoer og også et lite knippe bra låter. Et av medlemmene, Frank Ocean, er mye spilt på P3, og både NRK og Dagbladet kåret mikstapen hans «Nostalgia, Ultra» til årets beste plate i fjor.

Odd Future har nylig sluppet en ny mikstape, og nå har de slått seg sammen med dokumentarfilm- og musikkvideoskaper Lance Bangs for å promotere denne. Bangs har tidligere laget videoer for blant andre Nirvana, Pavement og Sonic Youth, og jobbet sammen med Spike Jonze på blant annet «Being John Malkovich» og «Adaptation».

Her har han laget en enkel video til den 10 minutter lange låta «Oldie», som stort sett består av hypnotisk dans og brukne armer (Tyler og Left Brain går begge med gips) i fotostudio:

Banks har for øvrig også laget en liten dokumentar om Odd Futures eneste kvinnelige medlem, Syd tha Kid, som er vel verdt en titt:

Og til slutt: Odd Future er nå i ferd med å få sitt eget tv-show, kalt «Loiter Squad»! Den eneste kanalen som tør og orker å satse på noe slikt er selvfølgelig Adult Swim. Her er traileren, første episode vises søndag: