I januar revnet visse deler av internett nesten i stykker da nyheten om at David Lynch hadde lagt ut en ny casting call for «Twin Peaks»:

– TWIN PEAKS PROMO. Directed by David Lynch. Shoots in Los Angeles on Tuesday, January 7, 2014, startet meldingen som var på jakt etter «a HOT girl» med «amazing body».

Det er ikke den traileren du skal få se nå, men den dukker nok snart opp.

Twin Peaks - Laura Palmer.
MEANWHILE…

Til april neste år er det nemlig 25 år siden «Twin Peaks» dukket opp på amerikanske tv-skjermer – og i den sammenheng skal hele serien gis ut på BluRay i sommer, med en drøss ekstramateriale. Her i Norge dukket den opp på NRK høsten 1990, og gjorde Detektimen alvorlig severdig.

For 4 år siden kom «The Definitive Gold Edition» som mente å være… vel… definitiv. BluRay-versjonen lover oppussede scener fra både serien og dens filmforfølger «Fire, Walk With Me» – og halvannen time nytt ekstramateriale fra den lille tømmerhogstlandsbyens merkelige univers.

Deriblant David Lynch i samtale med familien Palmer, og en teleporterende David Bowie.

LET'S ROCK!
LET’S ROCK!

Sånn bortsett fra dansende dverger slo serien gjennom tanken om at det var mulig å ha et mysterium lengre enn fra en episodes start til slutt, og holdt publikum på pinebenken gjennom halvannen sesong i jakten på Laura Palmers morder – før serien fislet litt ut mot slutten.

Til tross for dette finner man spor fra «Twin Peaks» i enormt mange drama- og krimserier på tv fremdeles – enten det er «Top of the Lake» eller «True Detective». Som Salon Magazine skriver i sin nylige hyllest til serien:

– «Twin Peaks» lyste vei for moderne TVs renessanse. Til tross for et kort liv, og mange feil, henger DNA-et til showet igjen i oppskriften for vår samtidige TV. Vi har absorbert det og forventer det, i alle våre store drama.

«Twin Peaks – The Entire Mystery» slippes på Blu-Ray den 29. juli.