«The Sequel You Did Nazi Coming», knis.

Tommy Wirkola & co. er åpenbart også kløppere på engelske ordspill, noe som kommer godt med når «Død snø 2» eller «Dead Snow 2 – Red vs. Dead» som den heter i Unaiten, kommer ut i USA 10. oktober.

Som du kanskje husker ble filmen spilt inn i to versjoner – én norskspråklig og én på engelsk, og nå er første trailer for den engelskspråklige versjonen klar. Her har de amerikanske trailermakerne gjort et solid stykke arbeid, spør du oss:

Er du en av de drøyt 76 000 som så filmen på kino (eller har du kjøpt/leid filmen på fysiske format) vet du jo allerede at mesteparten av filmen uansett hadde dialog på engelsk, men regissør Wirkola anslår at cirka 40 prosent av alt som sies måtte spilles inn to ganger på ulike språk.

– Det var jo krevende, men de norske skuespillerne fikset det veldig bra. Det er ikke så enkelt å skifte over på denne måten, sier han til Filter.

Heldigvis er briter og amerikanere gladere i nordisk aksent enn det vi ofte tror (hvorfor tror du egentlig Björk snakker sånn islandsk-engelsk selv om hun har bodd mesteparten av sitt voksne liv utenfor Island?), og Wirkola så heller ikke noe poeng å kreve perfeksjon av sine skuespillere.

– Nei, handlingen foregår jo i Norge også i den amerikanske versjonen, så at det er litt norsk aksent gjør ingenting. Det ville vært mye verre om alle prøvde å snakke amerikansk. Det å ha engelsk dialog har sikret oss mye bedre adgang til de britiske og amerikanske markedene, som er veldig viktig for oss, forteller regissøren.

Han er en svipptur innom Norge, før han etter planen (hvis visumgudene står ham bi) skal reise til Austin for å vise fram «Dead Snow 2» for publikummet under Fantastic Fest torsdag.

– Hva slags forventninger har du til den amerikanske releasen?

– Nei, si det… Distributøren vi har i USA har jo veldig trua, og den har jo fått fantastiske anmeldelser av kritikerne der borte. Vi får se, den første filmen har jo fått lang tid på å bygge seg opp og har en ganske ivrig fanskare, så vi har bra forhåpninger.

Foruten «Dead Snow 2»-utgivelsen jobber Wirkola for tiden med casting til den futuristiske thrilleren «What Happened to Monday?», som håper å gå i innspilling med Noomi Rapace i sju (!) hovedroller til neste år. Regissøren er nøktern optimist:

– Jeg tror ikke på det før jeg står der og filmer, men produsentene og alle rundt er veldig gira på prosjektet – noe som er et godt tegn.

Han har også levert manus til en pilot for Showtime, en engelskspråklig versjon av tv-serien «Hellfjord», og han er ferdig med et manus til «Hansel and Gretel 2» for Paramount – men begge prosjektene ligger et godt stykke fram i tid.

Dead-Snow-2

DeadSnow2-poster