HBO-året så langt har bydd på flere gjensyn og lite nytt, men her en trailer til en splitter ny komiserie fra kabelkanalen.

«Family Tree» er skapt av Christopher Guest («Spinal Tap», «A Mighty Wind», «Waiting for Guffman»), og handler om den 30 år gamle iren Tom Chadwick (Chris O’Dowd) som arver en mystisk kiste av en gammel tante og bestemmer seg for å oppsøke familierøttene i California.

Ikke lett å dømme ut fra en 30 sekunder lang teaser, men CV’ene til både O’Dowd og Guest tilsier at vi såklart benker oss når premieren kommer.

Serien starter opp i mai, trolig på søndager før eller etter «Veep», som forresten også har fått en ny trailer.

Kanskje var forventningene til«Veep» i overkant store i forkant av seriens debut i fjor.

Serieskaperen, skotske Armando Ianucci, hadde jo bevist at han behersker politisk satire med serien «The Thick of It» og filmen «In the Loop» fra før, og casten – med Julia Louis-Dreyfuss, Tony Hale (fra «Arrested Development») og Anna Chlumsky i spissen, virket jo på papiret strålende.

Likevel var det som om «Veep» manglet ett eller annet. En eller annen brodd, kanskje, som forsvant på veien fra «The Thick of It» til «Veep».

Harald Grenne, som anmeldte «Veep» for oss da den kom, pekte på fraværet av desperasjon.

– I «The Thick of It» (og spillefilm-spinoffen «In The Loop», der Tucker & Co går transatlantisk til verks) bærer hver eneste aktør preg av å vite at han eller hun er fullstendig erstattelige, og i neste øyeblikk kan stå uten jobb, vanæret. I «Veep», der hovedpersonen er sikret fire år i jobben uansett, handler det om en ambisiøs politiker som nå må søke en mening i det meningsløse, og hvordan best takle en tilværelse som består av en endeløs serie av ydmykelser, skrev han.

Men det er jo ikke enkelt å overføre et komikonsept som har funket i Storbritannia til USA, og legger vi godviljen til tror vi at «Veep» trengte en sesong for å finne formen.

Den nye traileren til sesong to (som har premiere 14. april) er i hvert fall strålende.

Og kanskje var Ianucci enig at det var litt lite som stod på spill i den første sesongen?

– Den store endringen vi har gjort er at vi lar Selina komme nærmere makt og nærmere presidenten, sier Armando Ianucci til Radio Times.

Han sier også at karakterenes privatliv kommer mer under lupen.

– Vi har bare såvidt blitt kjent med disse karakterene, og i den andre sesongen er det noe vi ønsker å se nærmere på.

Se traileren i videovinduet øverst.

Og her er posteren til sesong to: