Tredje sesong av «Homeland» nærmer seg med stormskritt (vi regner med at TV 2 sørger for norsk premiere like etter den amerikanske premieredatoen 29. september).

I går var serieskaperne og flere av hovedskuespillerne med på en spørsmål-og-svar-runde i regi av Summer Television Critics Association, og jaggu ble det ikke også sluppet en kjapp teasertrailer.

Teasertraileren kan du se i vinduet øverst – den sier ikke all verden, egentlig. Så ønsker du å gå den nye sesongen i møte uten spoilere, kan du trygt trykke play og deretter navigere deg bort fra denne siden.

Ønsker du derimot mer info om hva du har i vente, kan du fortsette å lese denne saken. Men da gjør du det altså på eget ansvar, for det er ganske avslørende info i vente nå.

Informasjonen under er plukket opp fra blant annet Vulture og Hitfix.

Journalistene som var til stede under «Homeland»-panelet fikk se de to første episodene, og en av de store overraskelsene var at Brody (Damian Lewis) ikke er med i disse episodene i det hele tatt.

I siste episode av sesong to ser vi at Carrie (Claire Danes) tar ham med til en grensestasjon med et forfalsket pass, og at hun lover å renvaske ham. Men videoen der Brody «tilstår» forbrytelsen sendes på alle tv-kanaler, og stakkaren er nå verdens mest ettersøkte terrorist.

Brody kommer tilbake seinere i sesongen, men hva slags sinnstilstand er han i nå?

Hovedfokus i starten av sesongen er altså etterdønningene etter terroristangrepet. Carrie og Saul sliter tungt etter at de ikke klarte å avverge angrepet, og alle dødsfallene har etterlatt et maktvakuum i Washington.

Saul er nå nyansatt direktør for CIA, men mistrives sterkt i sin nye stilling. Selv om han er en skjeggete bamse som liker å synge på jobben, er han under et enormt press – som gjør at han foretar en del ukarakteristiske valg.

Carrie tar ikke medisinen sin for tida (sukk), og har det på ingen måte bra. Og forholdet mellom henne og Saul forsures stadig.

Dessuten har familien til Brody det nå fryktelig vanskelig, naturlig nok. Såpeelementet i serien kommer til å dreie seg mye om hvordan de nå takler sin nye situasjon.

I det hele tatt er det mye mørke på gang.

På presseturneen ble også «Homeland»-produsentene spurt om hva de mente om den til dels harde kritikken sesong to fikk fra enkelte fans og kritikere. Hvorpå Alex Gansa svarte:

Our job is to put the shows out in the best way possible, and your job is to like them or not like them. I obviously wish the backlash had never happened, but it didn’t really influence the rest of season 2 or season 3. The show built an audience all through season 2, and our 11 Emmy nominations are a nice comeback.

Hva tror du om «Homeland» sesong tre?