Den polske (!) dokumentaren om «Fuck for Forest» har vi omtalt tidligere her på bloggen, og den ser rett og slett innmari kul ut – til tross for at historien her nesten virker for god til å være sann. Mer om det siden.

Ifølge det polske produksjonsselskapet skal filmen ut i Norge etter hvert (jeg har fremdeles ikke klart å finne ut hvem som distribuerer den, vet du det så ta gjerne kontakt). I slutten av denne måneden skal filmen settes opp på Filmfestivalen i Rotterdam, og i mars kommer den faktisk ut i England.

I den forbindelse har den fremadstormende britiske designeren Sam Ashby laget en fin og flunkende ny poster til filmen:

Den polske posteren var for øvrig også ganske kul, om enn litt mindre subtil:

Fikk du ikke med deg vår forrige sak om «Fuck for Forest»? Filmen er regissert av Michał Marczak, og er en historie om Danny, en ung og idealistisk nordmann i Berlin, som søker etter likesinnede.

Han kommer etter hvert i kontakt med Leona Johansson og Tommy Hol Ellingsen i Fuck for Forest,og blir med i deres kamp for fri seksualitet og bevaring av regnskogen.

Akkurat dette låter jo litt konstruert – hvordan fikk dokumentarfilmskaperne tak i Danny før han ble med i FFF, når det opplagt var regnskogpornografene som Marczak skulle lage dokumentar om?

Men glem nå det for et øyeblikk.

Filmen tar nemlig en ny vending når filmskaperne følger FFF-gjengen til en gruppe witotoindianere i Amazonas. Nordmennene vil forsøke å kjøpe et landstykke for 420 000 euro, som de vil gi tilbake til urfolket som har bodd på området i generasjoner. Dette for å unngå at jorda faller i hendene på multinasjonale selskaper.

Men hva som møter dem er ikke helt i tråd med nordmennenes forventninger. Tvert imot er urfolket veldig bevisst på både fordelene og ulempene ved vestlig livsstil.

– Urfolkene selv vet ikke hva de søker lenger. De er fanget mellom gamle sannheter og hva som anses for å være gyldig nå. De føler seg brukt av Vesten samtidig som de elsker den. De beundrer den hvite mannen samtidig som de frykter ham, har regissør Michał Marczak tidligere fortalt til Culture.pl.

Det hele ender ifølge Culture.pl med at Fuck for Forest-gjengen blir jaget bort, og gruppa går i oppløsning.

– Da jeg møtte FFF-medlemmene var mitt umiddelbare spørsmål hvorfor de gjorde dette og hvorfor de ønsket å redde regnskogen. Det er ingen enkle svar og nye spørsmål kom opp hele tiden. Jeg ville fortelle en historie om folk som ønsker å redde seg selv, men kanskje ikke engang er i stand til det, har regissøren fortalt.

Denne filmen MÅ vi få se snart. Om vi så må sette oss på flyet til London i mars.