Hvis man snakker om 2000-tallet som tv-serienes gullalder, kommer man vanskelig utenom Showtime – kabelkanalen som har laget serier som «Dexter», «Californication», «Weeds», «Homeland» etc. Men til neste år vil Dexter gjøre sitt siste drap, og da kommer kanalen til å trenge nye flaggskip.

Hvem Showtime satser kortene sine på, fikk vi svar på i går da kanalsjefene plukket opp pilotene til to dramaserier, kalt «Masters of Sex» og «Donovan» (begge vil bli sendt til neste år). En liten videosnutt fra «Masters of Sex» ble også offentliggjort i går, se den i videovinduet over (takk til Serienytt.no).

Videosnutten er dessverre noe skjemmet av mangel på dialog, i stedet er den lydlagt med The Cinematic Orchestras «To Build a Home», men serien handler da altså om sexforskningspioneren William H. Masters, en virkelig person som døde i 2001, 86 år gammel.

Masters er spilt av Michael Sheen i serien, briten som blant annet er kjent for sine roller som Tony Blair i «The Queen», David Frost i «Frost/Nixon» og som den oppblåste akademikeren Paul Bates i Woody Allens «Midnight in Paris».

Assistenten hans er spilt av Lizzy Kaplan, som tidligere har gjort seg bemerket som den V-avhengige elskerinnen til Jason Stackhouse i «True Blood», og ser ut til å få et lite gjennombrudd med en rekke filmroller i år.

William H. Masters gjorde ganske banebrytende forskning på kvinnelig seksualitet, noe som strengt tatt var et ganske prekært behov på 50- og 60-tallet. Assistenten var en slags forsøkskanin, men forholdet mellom de to var ikke bare profesjonelt og i 1971 giftet de seg.

Alt peker uansett mot et velspilt drama med tabloidvennlig tematikk –  om dette da er nok til å holde på seernes interesse gjennom flere sesonger får vi svaret på seinere.

Liev Schreiber som Ray Donovan. Foto: SHOWTIME

Egentlig er vi vel så spente på «Donovan», som har Liev Schreiber i tittelrollen som en problemfikser for Los Angeles’ elite. Men mens Ray Donovan kan fikse selv de største problemene for andre, sliter han stadig med å håndtere mindre problemer relatert til sin egen Boston-baserte familie.

Jon Voight, Elliot Gould og Eddie Marsan har andre roller i serien.