Han har ikke hatt det så lett i det siste, med endel uheldige rollevalg og filmer som har floppet på kino.

Men nå håper kanskje Johnny Depp at nok en drastisk stilendring (sukk) kan utgjøre en forskjell.

I den kommende filmen «Mortdecai», som det ferske promobildet over er hentet fra, spiller Depp den flamboyante kunsthandleren og terroristen Charles Mortdecai.

Karakteren dukket først opp i en komithrillerbokserie skrevet av Kyril Bonfiglioli på 70-tallet, og studioet Lionsgate vil i løpet av våren 2015 slippe den første filmen i det de håper blir en suksessrik franchise om figuren.

Ikke veldig mye er kjent om handlingen i filmen foreløpig, men Mortdecai er i hvert fall på jakt etter et stjålet maleri med en skjult kode som vil gjøre innehaveren i stand til å finne en enorm skatt bestående av nazigull.

Folk som Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Jeff Goldblum og Audrey Plaza har også roller i filmen.

Depp har som nevnt hatt en tøff tid rent karrieremessig den siste tiden.

Wally Pfisters «Trancendence» floppet totalt i USA i slutten av april, til tross for at det var store forventninger til scifi-filmen, som hadde et budsjett på over 100 millioner dollar.

Denne fulgte en rekke andre storfilmer som har slitt med inntjeningen de siste årene, som fjorårets fiasko «The Lone Ranger» og Tim Burtons «The Dark Shadows» fra 2012.

Når det gjelder «Mordecai» skal man naturligvis ikke ta noe på forskudd, men den er i hvert fall regissert av David Koepp – som står bak manusene til en lang rekke suksessrike filmer fra de seinere årene, som «Jurassic Park» og «Mission: Impossible».

Koepp har imidlertid laget film med Depp også tidligere, med middels suksess: «Secret Window» (2004) fikk til dels hard medfart av kritikerne selv om inntjeningen var brukbar.