Jeg trodde for alvor at mitt forhold til HBO-serien «Boardwalk Empire» var et avsluttet kapittel, særlig etter den skandaløse avslutningen på andre sesong. Så ser det ut til at jeg blir nødt til å gi sesong tre en sjanse likevel, for i dag kom det en trailer som på ny klarte å pirre nysgjerrigheten.

Det er jo så mange bra folk i alle ledd av denne produksjonen, så det ville jo vært fryktelig rart om ikke de fikk det til før eller seinere.

Her er traileren:

Ny karakter i sesong tre er for øvrig Gyp Rosetti , spilt av Bobby Cannavale («Win Win», «Nurse Jackie»). Av traileren å dømme virker han å være en gangster med evner til å utfordre spritbusinessen til Nucky Thompson (Steve Buscemi).

Mye ser ut til å gå dårlig for Thompson i sesong tre, fra pengebeholdningen til forholdet til partneren Margaret Schroeder (Kelly Macdonald). Så får vi se om det økte presset kanskje kan gjøre Nucky-karakteren litt mer flerdimensjonal og mindre slimålaktig enn den den har vært til nå.

Låta som spilles i traileren er for øvrig The Black Angels«Mission District».

Én HBO-serie som jeg vet er bra, i hvert fall bedre enn sitt rykte, er «Treme». Sesong to-dvd’en ligger ved siden av meg i forseglet plast, men ved neste influensa skal den til pers.

Strengt tatt burde jeg da kanskje ikke se traileren for sesong tre, men den ødela i grunn veldig lite:

Fremdeles virker David Simons serie å være et kjærlighetsbrev til New Orleans som er rikere på stemning enn på handling, men som likevel er overraskende engasjerende når karakterene omsider kommer under huden din.

Jeg skal på ingen måte moralisere overfor dem som har gitt opp for lengst, da det er for mye å kreve av folk at de skal se sju-åtte episoder før de blir følelsesmessig engasjert. Men at utholdenhet blir belønnet er ikke bare en klisjé.

Låta som spilles her er «This City» av Steve Earle (såklart).

«Boardwalk Empire» starter opp igjen i USA 16. september, mens «Treme» kommer tilbake på skjermen 23. september.

Canal Plus har fremdeles førsteretten på å vise HBO-seriene i Norge.