Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg tenker veldig ofte på hva slags film jeg ville ha laget om jeg fikk sjansen. Forestillingen om at det ikke er SÅÅÅÅ vanskelig å skrive et filmmanus lever hos mange («det er i hvert fall ikke like vanskelig som å skrive bok»), og hos meg også i svake øyeblikk – selv om jeg egentlig vet bedre.

Uansett er veldig ofte det patetiske faktum at jeg ville ha skrevet en film fra et bandmiljø (ofte et foretrukket tema hos tidligere bandmedlemmer i 30-åra som nå sitter med kontorjobb). Kanskje ville jeg klart å skrive noe som kunne målt seg med den kriminelt underkjente Tom Hanks-filmen «That Thing You Do» (1996)? Antakelig ikke:

Jeg kan forestille meg at en ung David Chase også satt og fantaserte om å skrive en bandfilm. Chase hadde jo veldig lyst til å jobbe med film før han lagde «The Sopranos», men slet med å komme seg bort fra tv-jobbing og over til Hollywood.

Nå er han mannen som lagde «The Sopranos» og kan gjøre som han vil. Når han nå lager film for Paramount har Chase derfor gått tilbake til 60-tallets New Jersey. «Not Fade Away» skal vises under New York Film Festival i slutten av september, men vi har ikke sett noen trailer eller noe slikt ennå. Da må vi nøye oss med et knippe nye bilder, se bildet øverst og disse:

«Not Fade Away» er et musikkdrama, en slags oppvekstfortelling om en gruppe kompiser som bestemmer seg for å danne band rundt en svært karismatisk og talentfull frontmann, spilt av nykommeren John Magaro. James Gandolfini skal, såvidt vi forstår, spille faren hans.

Dette er ikke noen veldig mørk film, men snarere en relativt lett og morsom fortelling som forsøker å fange tidsånden fra 60-tallets New Jersey. Blant andre skuespillere finner vi Jack Huston, Will Brill, Bella Heathcote, Brad Garrett og Christopher McDonald, mens norgesvenn Steven van Zandt har produsert filmmusikken.

Norgespremiere er ikke fastsatt ennå.

Tittelen på filmen er for øvrig hentet fra en Buddy Holly-låt:

Som Rush har laget en berømt, og temmelig tøff, coverversjon av:

Og som Grateful Dead spilte på over 500 konserter: