– Jeg tror verden var på vei til å se en ny Gandolfini. Han var litt eldre, han hadde grått hår og skjegg. Dessverre får vi aldri ser mer av dette, men jeg er veldig glad for at vi fikk et vakkert lite glimt, sier den belgiske regissøren Michael Roskam til USA Today.

Han er regissør bak kommende «The Drop», som ble James Gandolfinis aller siste rolle noensinne, før han døde i juni i fjor.

Nå er de første bildene fra thrilleren sluppet.

animal2

«The Drop» er basert på en novelle av krimforfatter Dennis Lehane, kjent for å ha skrevet «Mystic River», «Shutter Island» og «Gone Baby Gone» – som alle er filmatisert – samt for å ha vært i manusteamet på HBO-serien «The Wire».

Her spiller Gandolfini mot Tom Hardy, og Roskam sier de to fant tonen på sett.

– Da de møtte hverandre kunne jeg se at de utvekslet smil, og var litt sånn «dette kommer vi til å fikse, ikke sant?». Så spilte de inn en intens scene, som ble helt perfekt. Det var en fantastisk kjemi mellom de to, sier regissøren, som er mest kjent for å ha laget voldsomme «Bullhead» tidligere (en film som skapte overskrifter da en publikummer besvimte under visningen på Tromsø internasjonale filmfestival).

Gandolfini fikk aldri se en ferdig utgave av «The Drop», men regissøren sier de planlegger å dedisere filmen til den avdøde skuespilleren.

animal3

Når det gjelder handlingen i «The Drop» følger den en New York-bartender med en kriminell fortid som likevel klarer å rote seg bort i både et ran og et drap – alt mens han egentlig bare er på jakt etter en forsvunnet hund.

Novellen som ligger til grunn for filmen kan du lese her.

Tittelen «The Drop» refererer til at baren etterhvert blir et sted der gangstere gjør pengetransaksjoner.

Twentieth Century Fox distribuerer filmen her til lands, og foreløpig norsk premieredato på kino blir 28. november (snaut to måneder etter den amerikanske premieren).

animal5