Om «Frøken Julie» blir Liv Ullmanns siste film (som hun sier i et intervju med NRK), så har hun i det minste fått anledning til å avslutte karrieren i samarbeid med noen av nåtidas beste skuespillere.

I hvert fall Jessica Chastain, som i filmer som «The Tree of Life», «Take Shelter» og – ikke minst – «Zero Dark Thirty» (som hun hadde fortjent en Oscar for) har bevist at hun fortjener en plass på Hollywoods a-liste.

Nå har Screen Daily publisert de første stillbildene fra filmen, av Chastain i tittelrollen og Colin Farrell som Jean (i filmen kalt John).

Screen har en veldig grundig settrapport (les den!) fra innspillingen av filmen, som er en samproduksjon med finansiering fra Norge, Frankrike, England og Nord-Irland. Filmen er spilt inn i sistnevnte land, og forventet premiere blir høsten 2014.

– Det er lenge siden Liv Ullmann har gjort en film, og mange i Norge følte at vi skyldte henne én til, sier produsent Synnøve Hørsdal i Maipo til Screen.

Strindberg-stykket handler for øvrig om den velstående Julie, som feirer sommerfest sammen med personalet, blant annet kjærestene Kristin og Jean.

Julie forfører Jean, og herfra tar historien en annen retning og blir et erotisk maktspill.

Her er en dokumentar om stykket, i forbindelse med en Dramaten-oppsetning med Mikael Persbrandt og Maria Bonnevie: