William Joyce har lenge vært en favoritt blant likemenn – illustratørens arbeider har prydet flere New Yorker-omslag, han lagde konsepttegninger som lå til grunn for figurene i «Toy Story» og i fjor vant han Oscar for beste kortfilm («The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore»).

Se den i sin helhet her:

Nå har DreamWorks Animation trolig gjort et smart grep, de har nemlig hyret inn Joyce til å regissere sin første helaftens animasjonsfilm – kalt «Rise of the Guardians». Dette kan fort bli en av årets store førjulsfilmer i Norge, med utgivelsesdato 30. november.

Traileren ble sluppet i går, se den i videovinduet øverst.

«Rise of the Guardians» er basert på en bokserie for eldre barn som Joyce skriver selv sammen med Laura Geringer.

Historien virker forsåvidt konvensjonell nok, den handler om en gruppe fantasikarakterer (julenissen, tannfeen, påskeharen og alven Jack Frost), som blir tvunget til å kjempe sammen når den kjipe marerittkongen truer med å mørklegge verden og utslette alle barns fantasi.

Men produksjonsdesignet virker veldig kult, særlig modelleringen av fantasikarakterene.

Det virker bare naturlig at navnet til Guillermo del Toro dukker opp i traileren, selv om det er uvisst hvor mye han har vært kreativt involvert i filmen (del Toro, som selv har laget fantastiske verdener i «Hellboy» og «Pans labyrint», er utøvende produsent i DreamWorks).