Bevis #123 på at filmåret 2012 er/kan bli noe HELT ekstraordinært: «Argo», en slags komithriller regissert av Ben Affleck, som fikk sin første trailer i natt (se den i videovinduet over).

Affleck er jo en solid skuespiller, som også ble noe latterliggjort etter en rekke rollevalg som var snåle for alle andre enn lommeboka hans. Men som regissør av «Gone Baby Gone» og «The Town» har han vist tyngde og fingerspissfølelse, og basert på traileren til «Argo» er det lov å håpe på noe tilsvarende solid.

Filmen er basert på en artikkel i magasinet Wired kalt «How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran». Handlingen foregår under gisselkrisen i Iran i 1979, da CIA lyktes i å få ut seks amerikanske gisler ved å overbevise iranske myndigheter om at de var et filmcrew som jobbet med en innspilling.

Relativt absurd, såklart, noe som heller ikke underspilles i traileren. Samtidig er det også et stort spenningselement og en dramatisk historie.

Andre skuespillere i filmen er Alan Arkin, Bryan Cranston, John Goodman, Kyle Chandler, Richard Kind, Scoot McNairy, Chris Messina, Michael Parks og Taylor Schilling.

Det er ikke kjent når filmen kommer opp på kino i Norge.

 

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!