Drømmen om at teknologien skal ordne opp i trøblete kjærlighetsforhold og ufrivillig sexmangel har jo lang tradisjon på film. Husker du «Weird Science», for eksempel?

I Spike Jonzes kommende «Her» (norgespremiere 12. februar) følger vi  Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) som er litt ensom etter å ha vært gjennom et samlivsbrudd.

Han har en tjukk bart og ukulele, og lever av å skrive personlige brev for andre.

En dag går han til anskaffelse av et splitter nytt operativsystem (filmen er satt til nær framtid), en kunstig intelligent størrelse kalt Samantha (med stemmen til Scarlett Johansson), som viser seg å ha en fantastisk personlighet – morsom, smart, sensuell.

Og Theodore blir fascinert av Samantha. Så til de grader at de utvikler et forhold som krysser en god del grenser for hva som er passende mellom menneske og maskin.

Låter kjempegøy, filmen har fått gode kritikker i USA, og allerede da vi omtalte traileren påpekte vi at Apple kanskje kunne få noen tips til framtidige oppdateringer av deres stemmestyrte virtuelle, personlige assistent Siri?

Så viser det seg imidlertid at Siri slett ikke er noe begeistret for Samantha. Det vil si, enkelte i Apple har nok både filminteresse og humor.

For da GRAVEJOURNALISTENE i Buzzfeed forsøkte å spørre Siri om «Her», fikk de svar:

her1

her2

her3

her4

For øvrig er ikke et småkåt operativsystem det eneste amerikanske kinogjengere ønsker seg etter å ha sett «Her» – også høyvannsbuksene til Joaquin Phoenix har det vært stor etterpørsel etter i visse hipsterkretser.

Nå har klesmerket Opening Ceremony i USA lansert en buksekolleksjon basert på kreasjonen til kostymedesigner Casey Storm, og de selger visstnok kjempegodt.

Buksene koster drøyt 1200 norske kroner hvis du ønsker deg et par, men husk moms og tollgebyr:

HER

Takk til @grennert for tips!