Horrorfilmen «Deep Water» skulle etter planen ha startet innspilling til sommeren – med budsjett på drøyt 150 millioner kroner og med James Cameron-vennen Alister Grierson (til venstre i bildet over) i registolen.

Nå er prosjektet lagt på is på ubestemt tid etter gårsdagens dramatiske avklaring om Malaysian Airlines MH370, melder The Hollywood Reporter.

Likhetene mellom hendelser i filmen og saken med det forsvunnede flyet ble for mange.

«Deep Water» følger skjebnen til en gjeng passasjerer som overlever når flyet deres – som er på vei fra Australia til Bejing – styrter i havet. Der må de blant annet overleve trusselen fra tigerhai og andre blodtørstige skapninger.

– Vi skjønner at det ikke er riktig tid å lage en film om en flystyrt akkurat nå. Vi har besluttet at det er best å utsette produksjonen i noen måneder, sier Gary Hamilton i produksjonsselskapet Arclight Films til The Hollywood Reporter.

Filmen skulle uansett ikke komme ut før om et par år, men produksjonsselskapet regnet med mye dårlig publisitet om innspillingen startet mens saken med MH370 pågikk for fullt.

Beslutningen om å legge innspillingen på is ble tatt nylig, da regissør Alister Grierson bare for et par dager siden sa at den kom til å gå som planlagt.

Grierson er for øvrig et stort filmnavn i Australia, etter at han ble invitert av James Cameron på settet til «Avatar» i 2009.

Der fikk han oppdraget med å regissere dykkethrilleren «Sanctum» ved hjelp av Camerons 3D Fusion Camera-system.

Filmen spilte inn over 100 millioner dollar på verdensbasis, og ble også satt opp på norske kinoer i mai 2011.

Også «Sanctum» hadde ubehagelige forbindelse til virkelige hendelser, da Agnes Milowka – som jobbet som stuntkvinne på filmen – døde samme måned som premieren i en ulykke som minnet veldig om det som skjer da en dykker drukner i starten av historien.