Hadde du sagt jeg kom til å skrive følgende setning for to år siden ville jeg ment du var gal, men:

Juhu, det ser ut til at enkefru Crawley får konkurranse!

En annen eldre diva er nemlig i ferd med å sjekke inn i den høyverdige såpeserien «Downton Abbey». Shirley MacLaine – amerikansk nasjonalskatt med erfaring fra et sekstitalls filmer – skal spille karakteren Martha Levinson, moren til den steinrike amerikaneren Cora som giftet seg med Lord Grantham uten at han egentlig elsket henne (først).

– Manusforfatter Julian Fellowes har skrevet en fantastisk karakter for MacLaine, som vil bli en ordentlig rival for Maggie Smith og enkefru Crawley. Vi er henrykt over at MacLaine skal spille henne, sier utøvende produsent Gareth Neame til The Guardian.

At en skuespiller av MacLaines kaliber har blitt med i «Downton Abbey» er enda et bevis på seriens gjennomslagskraft i USA, der den tidligere i januar vant Golden Globe for beste miniserie og i fjor plukket opp fire Emmy-statuetter.

At Hollywood ønsker en «Downton Abbey»-film er også en kjent sak.

Shirley MacLaine startet Hollywood-karrieren på 50-tallet, og hadde fem Oscar-nominasjoner allerede da hun omsider vant for «Terms of Endearment» i 1983.

De siste årene har hun gjort lite filmarbeid, sist vi kan huske å ha sett henne var i den romantiske komedien «Valentine’s Day» (2010).