Mens noen sikkert fikk ståpels av å høre Benedict Cumberbatch‘ stemme som dragen Smaug og Martin Freeman som hobbiten Bilbo Lommelun i den ferske «Hobbiten»-traileren, er det nok andre som får tilsvarende reaksjon av å se skuespillerne i bildet over.

Det vi ser, er nemlig det første bildet fra tredjesesongen av BBC-serien «Sherlock».

Og ja, mesterdetektiven er åpenbart ved god helse – til tross for avslutningen av forrige sesong (ellers hadde det kanskje vært litt rart å kjøre i gang en helt ny sesong basert på figuren).

Om du har glemt hvordan det endte (SPOILER!), har en eller annen fan oppsummert det til litt trist musikk:

Men hei, vi vet alle hvor smart Sherlock er, og teoriene om hvordan han faket sin egen død er mange – noe vi har dekket grundig tidligere.

Nå er vi bare spent på å få høre fasiten fra hans egen munn, samt få se hvordan Dr. Watson reagerer på nyheten om at hans kjære venn faktisk lever.

Den første episoden i tredjesesongen har den betryggende tittelen «The Empty Hearse», og er skrevet av Mark Gatiss – som ikke bare spiller Sherlocks bror Mycroft, men også produserer og står bak serien.

Og vi har fått noen små glimt av hva vi har i vente i denne showreelen fra BBC:

Produsent, manusforfatter og medskaper Steven Moffat har dette å si i en offisiell uttalelse:

– Det begynner å bli lenge siden Sherlock Holmes hoppet av det taket – nå er det på tide å avsløre hva som skjedde mellom ham og fortauet.

Gatiss har dette å si selv:

– Sherlock og John Watson er endelig tilbake! Og de er akkurat der vi vil ha dem – på gatene i London, på vanvittige, spennende eventyr.

BBC har tidligere annonsert at tredjesesongens tre episoder er ferdiginnspilt, men ikke avslørt noe premieredato. Det har derimot PBS gjort for de amerikanske seerne, som får svaret den 19. januar. Tipper BBC starter litt før det?