På kveldstid i går ble Twitter-profilen til BBCOne – kanalen der «Sherlock» holder til – omgjort. Plutselig var det ansiktet til Moriarty – Sherlock Holmes erkefiende – som kledde profilbildet, med en truende melding om #221back – og hint til klokken 2.21 PM i dag, britisk tid.

Profilen kunne så avsløre at det nå er helt klart at «Sherlock» vil returnere for en julespesial i 2015, samt en fjerde sesong på tre episoder – som BBC faktisk ikke har bekreftet før.

– Det er selvsagt altfor tidlig å si hva som skjer, men vi er ganske sikre på at det neste som skjer med Sherlock og John er det du aller minst ventet, sier manusforfatter og serieskaper Steven Moffat i en pressemelding.

– [Episodene] tar Sherlock og John til dypere og mørkere vann enn noensinne, legger medmanusforfatter Mark Gatiss – som også spiller Mycroft i serien – til.

Som du ser, så gleder de seg stort til det. (Foto: BBC)
Som du ser, så gleder de seg stort til det. (Foto: BBC)

Eller som Twitter-profilen med Moriartys ansikt sier det:

– Spillet er i gang igjen!

Forrige uke hintet Watson-skuespiller Martin Freeman til en julespesial i 2015, så det var tydelig at noe snart ville skje.

Spesialepisoden vil begynne innspilling i januar 2015, mens resten av sesongen vil bli spilt inn i løpet av 2015, med tanke på slipp i 2016 – og vil ta fatt der den forrige sluttet, med spørsmålet om hvorfor antatt avdøde Moriartys ansikt er «på alle tv-skjermer i hele landet».

Det er ikke første gang Moffat og Gatiss gjør noe lignende. I fjor lagde han både en nyttårsspesial og en jubileumsspesial for «Doctor Who», og det har blitt laget miniepisoder som oppladning for både Doktoren og Sherlock Holmes.