Den småsensasjonelle britiske serien «Sherlock» er kjent for de fleste som leser internasjonale kulturmedier, og dessverre også for endel som benytter seg av ulovlige fildelingstjenester.

I England har hver episode tett opp mot 10 millioner seere (gårsdagens episode hadde 7,9 millioner seere, for å være helt nøyaktig), og de to hovedrolleinnehaverne Benedict Cumberbatch (Sherlock) og Martin Freeman (Dr. Watson) har blitt store stjerner.

Så store stjerner, faktisk, at det har vært usikkert om det kom til å bli noe mer nå som BBC er ferdig med å sende sesong to (som kun bestod av tre superlange episoder).

Freeman har for eksempel hovedrollen i Peter Jacksons kommende «Hobbiten»-filmer, mens Cumberbatch er å se i alt fra «Tinker, Tailor, Solider, Spy» til den kommende «Star Trek»-oppfølgeren (også han dukker opp i «Hobbiten», forresten).

Men fortvil ei: Det kommer mer. I hvert fall hvis man skal tro serieskaper/manusforfatter Mark Gattis, som hadde følgende å melde på Twitter i går:

Gode nyheter, altså – men hva så med oss lovlydige norske borgere?

Første sjansen til å få se «Sherlock» på NRK blir ifølge statskanalens egne hjemmesider neste tirsdag, men da begynner de faktisk på sesong én.

Vi får i det minste håpe at de etter dette hopper rett på sesong to – hvis ikke får vi ty til SVT, som starter andresesongen 4. februar kl. 21.30.