Forrige måned ble «Sherlock»-stjernene Benedict Cumberbatch og Martin Freeman observert i viktorianske kostymer under innspilling av en kommende episode av den enormt populære BBC-serien.

Det satte naturlig nok fart i ryktebørsen, og alt fra kostymeball til tidsreise var oppe til diskusjon – spesielt siden dette bildet ble publisert på Sherlocks Facebook-side før jul – med hashtaggene #221back #Sherlock #notkidding:

10352930_593066900793909_5702304480487649294_n

Nå har seriens medskaper Steven Moffat bekreftet at de er i full gang med litt tidstukling, og at det som skal bli seriens julespesial vil finne sted over hundre år tilbake i tid:

– Spesialepisoden er en egen greie. Vi hadde ikke fortalt denne historien på den måten vi nå gjør det uten spesialepisoden. Det er ikke en del av de vanlige tre episodene i sesongen. Det er derfor vi – og det er vanskelig å skjule – gjør det viktoriansk, forteller Moffat til Entertainment Weekly.

– Medskaper Matt Gatiss og jeg ønsket å gjøre dette, men det måtte være i en spesialepisode – noe helt for seg selv. Det lever på en måte i sin egen lille boble, fortsetter Moffat.

Han sier videre at episoden er ferdig innspilt, og at han er «veldig fornøyd» med resultatet. Hvordan de rent praktisk løser de store tidsspriket mellom den moderne og den viktorianske Sherlock sier han ingenting om – vi får vel se nærmere jul.

Spennende blir det også å se hvordan i huleste en viss person dukker opp i levende live i sesong fire – som visstnok skal være så bra at skuespillerne «begynte å gråte» da de leste manus.