I en ny indikasjon på at filmindustrien har oppdaget at publikum består av flere enn blonde og blendahvite mennesker, setter Marvel fart i planene om å innlemme den kinesiske superhelten Shang-Chi i sitt ustoppelige kinofilmunivers.

Nyheten om at Shang-Chi-filmen har fått høy prioritet i Disney-eide Marvel Studios kommer etter at den romantiske komedien «Crazy Rich Asians» ble en kjempehit på kino i USA, og trekvart år etter at Marvels første svarte superheltfilm, «Black Panther», ble en av de mest sette superheltfilmene noensinne (og kanskje den første superheltfilmen som har en ørliten sjanse til å nå opp i Oscar-racet).

Kampsporteksperten Shang-Chi dukket opp i Marvels tegneserier i 1973, omtrent samtidig med kung fu-filmens storhetstid, og ble opprinnelig introdusert som den ukjente sønnen til mesterskurken Fu Manchu, som han tar avstand fra i voksen alder.

Figuren manglet opprinnelig overnaturlige evner ut over å være helt awesome i nærkamp, men har i nyere tegneserieutgaver hatt muligheten til å skape et uendelig antall kloner av seg selv, noe som selvsagt kommer godt med.

Ifølge Deadline er det asiatisk-amerikanske Dave Callaham som skriver manus til filmen, mens det letes etter en regissør som kan gjøre Shang-Chi-filmen til et kulturelt fenomen på linje med «Black Panther». Callaham har blant annet skrevet manus til den neste filmen om Wonder Woman, og skapt komiserier som «Jackpot» og «Jean Claude van Johnson».

Den neste Marvel-filmen som kommer, er for øvrig den første med en kvinnelig hovedkarakter –nemlig Captain Marvel, spilt av Brie Larson. Hvilket jo også tyder på at «mangfold» har vært et stikkord når Marvel har meislet ut hvor de skal ta sin lukrative filmserie etter at den tredje «fasen» konkluderer med «Avengers 4» neste år.

En ny «Captain Marvel»-trailer kom denne ukA: