For to uker siden ble et mektig antall mer eller mindre populære amerikanske tv-serier lagt døde som en del av bransjens årlige livssyklus.

Blant dem var kritikerfavoritten «Community», som aldri greide å innynde seg hos publikum i like stor grad som hos kritikerne. Dermed ble det bare fem sesonger.

Nei, vent nå litt. Det kan kanskje bli en sjette sesong likevel! Deadline mener i hvert fall å ha fått nyss i at strømmetjenesten Hulu skal være i samtaler med serieskaper Dan Harmon om å fortsette serien.

Den veletablerte filmsiden bedyrer at samtalene fortsatt skal være på et tidlig stadium, men mener at både Hulu og Harmon er veldig positive til å fortsette serien.

Det er i så fall en slags vending for serieskaperen, som rynket på nesa rett etter at det ble klart at programmet tas av lufta.

Til gjengjeld har han ytret en slags interesse for å fornye den i et blogginnlegg, samtidig som han tar forbehold om at avgjørelsen sitter hos mange andre enn ham selv.

– Jeg vet at fandom, når den er så sterk så lenge, blir nesten religiøs. Og gir deg lyst til å steine de vantro. Men det er mange grunner til at en «Community»-gjenoppliving kan bli vanskelig, innrømmer han der.

I tilfelle du har falt helt av lasset, handler «Community» om en rimelig dysfunksjonell og improvisert studiegruppe ved en offentlig høyskole i USA, som rotter seg sammen i håp om å takle pensum og den rimelig spesielle hverdagen på undervisningsstedet.

I tillegg til å ha akselerert karrieren til nå rimelig etablerte komikere som Joel McHale, Danny Pudi, Alison Brie og Donald Glover, ga den også legenden Chevy Chase ny relevans. Chase sluttet etter fjerde sesong.

Selv om det ikke skulle bli mer «Community», har Dan Harmon-fans (og Dan Harmon) enda et ess i ermet.

Animasjonsserien hans «Rick and Morty» er fornyet for enda en sesong. Den er knapt i samme gate som college-kalaset, men likevel ment for et litt voksnere publikum enn mange andre animasjonsserier.

Den handler for ordens skyld om den gale (og litt forfylla) vitenskapsmannen Rick som sleper med barnebarnet Morty på alle slags uansvarlige reiser i tid og rom og enda litt til. De fleste episodene kan sees gratisAdult Swims hjemmesider.

Bittelitt «Adventure Time»-aktig, kanskje?