Ah, enda et eksempel på at tv-serieåret 2012 kan bli ett for historiebøkene: Michael Sheen og Lizzy Caplan har takket ja til å spille inn en pilot for kabelselskapet Showtime («Dexter», «Homeland») på en tv-serie kalt «The Masters of Sex», skriver The Hollywood Reporter.

Sheen er jo kjent for mange gjennom sin innsats som Tony Blair i «The Queen», David Frost i «Frost/Nixon» og som den oppblåste akademikeren Paul Bates i Woody Allens «Midnight in Paris». Lizzy Caplan har blant annet spilt den V-avhengige elskerinnen til Jason Stackhouse i «True Blood», og ser ut til å få et lite gjennombrudd med en rekke filmroller i år.

Serien er basert på Thomas Maiers bok «The Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virgina Johnson – the Couple Who Taught America How to Love».

William H. Masters (1915-2001) var en gynekolog som gjorde banebrytende forskning med sikte på å gjøre folks sexliv bedre. At det i dag er en selvfølge at selv gutter i førpubertal alder vet hva klitoris er, kan man delvis takke Masters for.

Virginia Johnson var hans assistent, noe som kjapt innebar at hun også ble deltaker i Masters’ eksperimenter. Alt for forskningen!

I 1971 skilte William Masters seg fra sin kone, og giftet seg med Virginia.

Nå er ikke en pilotepisode det samme som at en full serie blir bestilt, men når Showtime først har fått med seg så mange flinke folk på laget vil det forundre oss stort om ikke dette blir noe av.

John Madden («Shakespeare in Love») skal regissere pilotepisoden.