Jeg fikk endelig sett den nye HBO-serien «Girls» i går, og for all del: Hør på alt skrytet den får. Velskrevet, morsom, søt og fryktelig underholdende.

Men herregud, for noen sexscener. Noe av det flaueste jeg har sett. Særlig i episode to, der den senete og ganske stygge «elskeren» til Lena Dunham valser over henne i enorm takt før han sier han skal sende henne «home to mom and dad covered in cum». Det er nesten utålelig pinlig.

En annen av hovedkarakterens venninner har også sex, men der er problemet at kjæresten er for snill og følsom og hele tiden spør hvordan hun har det. Nei, det er fælt.

Her snakker Lena Dunham om sexscenene hos Conan:

Dårlig sex er noe som har ligget Dunhams hjerte nært ganske lenge, visstnok, men fråtsingen i dette kan kanskje til en viss grad tilskrives samarbeidet med produsent Judd Apatow.

Apatow har regissert eller produsert svært mange komedier de siste årene, og spektakulært mange av disse inneholder sexscener som får en til å vri seg i sofaen (men ikke på en bra måte). Ifølge dette intervjuet ble Dunham svært inspirert av en av sexscenene i Apatow-regisserte «Knocked Up» (2007), der hovedpersonene forsøker å ligge sammen mens karakteren til Katherine Heigl er gravid:

– Antakelig er det jenter som ser sexscenene i «Girls» som vil si «jeg har bra sex, jeg vet ikke hva problemet ditt er – men mitt sexliv er gøy!». Men for meg og mange mennesker jeg kjenner har sex vært en greie knyttet til identitet som handler om mye mer enn det å nå klimaks, sier Lena Dunham.

En annen Judd Apatow-produsert film med klein sexscene er fjorårets «Bridesmaids» – også den produsert av Apatow:

– Det sier mye om Kristen Wiigs karakter i «Bridesmaids» at filmen starter med at hun har veldig aggressiv sex med Jon Hamm. Og etterpå behandler han henne grusomt. Men etterpå skjønner man greia: Hun har lav selvtillitt, men hun får fortsatt ha sex med Jon Hamm – og hun er på rart vis komfortabel med det byttet. Det er noe nedverdigende med det, men hun fikk jo hatt sex. Jeg mener det er en mer ekte framstilling enn hvordan sex blir vist i mange filmer, sier Apatow i dette intervjuet.

Andre flaue sexscener i Apatow-filmer:

«Forgetting Sarah Marshall» (2008):


«Superbad» (2007):

«Get Him to the Greek» (2010):

Bonus til slutt: For at du ikke skal miste helt trua på sex (i eller utenfor Judd Apatows univers) her er hvordan det ender i Apatow-regisserte «The 40 Year Old Virgin» (2005):