Da bølgen av guttekomedier var som størst på midten av 2000-tallet, var det flere som ytret misnøye med hvor endimensjonale og humørløse kvinnerollene i disse filmene var. I «Knocked Up» og «Superbad» er damenes oppgaver stort sett å sette foten ned for guttenes ideer, enten det er trang til å feste eller spille fantasy football.

Denne kritikken har åpenbart gått inn på Judd Apatow, produsent og/eller regissør bak flere av disse filmene.

Tidligere i år produserte Apatow «Bridesmaids» – årets beste komedie, og en outsider til Oscar-nominasjon for beste manus. Her var de sentrale rollene stort sett besatt av kvinner, likevel kunne humoren være rå og ofte sentrert rundt kroppsvæsker.

Nå er Apatow også produsent av en kommende tv-serie laget over samme lest, som har fått sin første trailer (se i videovinduet over).

«Girls», laget av regissør og skuespiller Lena Dunham , følger vi tre jenter i 20-åra, bosatt i New York: Forfatteren Hannah (Dunham) og hennes to venninner spilt av Jemima Kirke og Allison Williams. Her er noen få oppturer og mange nedturer, særlig seksuelle, skildret til nærmeste pinlige detalj.

Serien skal vises i 10 episoder på HBO, og forhåpentlig Canal Plus i Norge, i løpet av våren 2012.

Se traileren, og gi oss gjerne din mening om den i kommentarfeltet under.