Hvert år lages det tusenvis, for ikke å si titusenvis, av filmer som er helt uten eksistensberettigelse. Bare i Norden subsidierer vi alt fra superteatralske filmer til en endeløs strøm av flåsete rølpefilmer.

I lys av denne triste situasjonen er det derfor et hån mot underholdningsguden Niccageius at det ikke lages film om den spesielle situasjonen som i disse dager utspiller seg på en paradisøy utenfor Mexicos kyst. Om ikke annet så er det i alle fall sløseri med genialt manusstoff. Hør bare på dette:

En pensjonert, amerikansk antivirus-millionær med lærhud og leopardhår bygger et palass i tropisk strøk og flytter inn med sine elleve hunder. Han får seg syv unge elskerinner og blir uvenn med naboen som forgifter noen av hundene hans. Antivirus-millionæren skyter så hundene i hodet og begraver dem i hagen. Naboen blir liggende igjen død og vår mann forsvinner sporløst, men gjør stadig telefonintervju med CNN fra sitt hjemmested. Han begynner å blogge sent i livet, på rømmen fra loven.

Jeg vet ikke hva du tenker, men jeg vil se dette på Imax og i 3D. Gjentatte ganger.

Men la oss ta dette fra starten, for denne historien er så full av usannsynlige detaljer at man kan klikke av mindre.

John McAfee er den moderne antivirusteknologiens stamfar. Han er kanskje mindre kjent enn andre softwaremillionærer, men det er kanskje mest på grunn av at han solgte livsverket sitt på et tidlig tidspunkt. Allerede i 1994 bestemte McAfee seg for trekke inn årene og leve ut drømmen på heltid. Han holdt på med alternativmedisin, krystallterapi og yoga i blafrende linbukser (han skrev til og med et par bøker om emnet).

I tillegg drev han på med diverse livsfarlig risikosport (blant annet en sport han oppfant selv som heter aero trekking, der man skal fly små propellfarkoster i 130 km/t veldig nærme bakken – McAfee ville utvikle dette til å bli en ny nasjonalidrett). Resten av tiden viet han til eksotiske reiser og dekadente utskeielser.

Med sine perlehvite tenner og blonde hår ligner McAfee til forveksling på en annen eksentrisk millionær, Virgin-millionæren Richard Branson. Men bare utseendemessig.

For mens Branson fremdeles er en av verdens djerveste businessmenn og har et filantropisk engasjement, ser det ut til at McAfee er mest interessert i å berike sitt eget liv – og da fortrinnsvis underlivet. Han mistet også kontakten med virkeligheten. Etter å ha viet sitt yrkesaktive liv til å bekjempe hackere, har han selv blitt en måltavle. Han beskriver i flere intervjuer hvordan han skifter IP-adresser flere ganger om dagen og benytter pseudonymer i virtuelle sammenhenger. I tillegg hyret han assistenter til å kjøpe datamaskiner for seg. Sikkerhetsmagnaten begynte gradvis å bli mer og mer paranoid.

Men det har jevnt over vært veldig rolig rundt McAfee inntil han nylig dukket opp i media. Tech-bibelen Wired fikk et tips om at han var blitt anklaget for et bisart mord på ferieøya Belize, og bestemte seg for å undersøke saken nærmere. Det viste seg at millionvillaen hans var forlatt, og på tomten løp det rundt et halvt dusin tørste og underernærte hunder. McAfee selv var sporløst borte, men kommuniserte flittig på nettet der han blant annet uttrykte at det var «kjempestress» å være på rømmen. Spesielt siden han bare hadde med seg en iPad uten lader og tre DVD filmer: «Naked», «The Human Stain» og «Tierra».

Klassiske valg av en sprøye gal mann.

John McAfee skulle vise seg å ha evner til å smelte inn i det lokale øylivet gjennom å kle seg ut som strandselger. I et av mange telefonintervju fortalte han hvordan han smurte inn ansiktet med skokrem og fylte munnen med gamle tyggegummier for å få et mer oppsvulmet ansikt. I tillegg hadde han en stråhatt over sitt blekede hår. Han har også lært seg kunsten å selge varene sine.

Da Wireds journalist ankom Belize traff han på noen av de menneskene McAfee hadde etterlatt, blant andre hans 17-årige kjæreste som forblir anonym. Hun skal ha vært en av totalt syv kjærester (men bare en av to «hovedkjærester») som bodde hos den 67 år gamle McAfee og hans hunder.

Antiviruspioneren hadde tidligere vært i klammeri med loven på paradisøya, da han et halvt år i forveien ble mistenkt for å ha et crystal meth-laboratorium på kjøkkenet. Hjemmet hans ble stormet av en innsatsstyrke, men anklagene viste seg å være feilaktige. Han hadde imidlertid ikke lisenser for det han holdt på med, nemlig å lage urtebasert antibiotika og – hva ellers – viagra for kvinner. Politiet skal også ha funnet et titalls våpen, deriblant pumpehagler og maskingevær.

McAfee selv mener at det er et komplott mot ham fordi han nektet å betale rundt to millioner dollar i bøter til lokale politikere og narkotika-karteller.

Han rakk ikke nyte sitt harem og hundekennel i mer enn noen måneder til før neste møte med politiet. Men denne gangen var det han selv som tok kontakt og anmeldte naboen, en pensjonert byggherre fra Florida. McAfee mente naboen hadde forgiftet fire av hundene hans. Hundene ble senere funnet skutt i hodet og begravd i McAfees hage, noe som de lokale politimyndighetene, sympatisk nok, velger å tolke som at McAfee ønsket å stoppe dyrenes lidelser. Dagen etterpå ble naboen funnet med en kule i bakhodet. It-millionæren forduftet.

Politiet gravde opp hundelikene i hagen, men nøyde seg med å ta med hodene og lot kroppene ligge igjen. De trengte hundehodene for å ta ut kulene og matche dem opp mot kulen som hadde drept naboen.

Ikke overraskende mener selvsagt McAfee at myndighetene er ute etter ham og at saken mot ham er iscenesatt. Han har utlyst en dusør på 12 000 dollar til den som kan avsløre naboens sanne morder.

I jevnlige intervjuer med CNN og Wired (journalisten hevder å ha pratet med McAfee i over 100 timer siden det hele startet) beklager hovedpersonen seg over urettferdigheten han er stilt overfor, men at han likevel aldri kommer til å forlate Belize. Det siste kan ha en sammenheng med at han kommer til å bli saksøkt for fem millioner dollar i samme øyeblikk som han setter fot på amerikansk jord. En pensjonert militærpilot styrtet og omkom nemlig under et av McAfees air trekking-arrangementer.

Denne historien skriker etter å bli filmatisert. Kanskje kan McAfees løpende rettsutgifter betales med et eventuelt salg av filmrettigheter? I så fall har jeg et par forslag.

Hovedrollen ville vært perfekt for en avdanket skuespiller som har behov for et comeback. Tenk Travolta i «Pulp Fiction» eller Rourke i «The Wrestler». Dette kunne kanskje vært noe for Hugh Grant ettersom han ikke har vært med i noe nevneverdig på snart 20 år? Spesielt med tanke på at McAfee også er født i England. Hvis ikke kunne kanskje Clive Owen eller Michael Fassbenders ubehagelige intensitet komme til sin plass her. Litt teatersminke, et halvt år med usunn livsførsel og et grunnkurs i psykopati og denne Oscarstatuetten er så godt som sikret.

I andre roller ser vi Mila Kunis, eller kanskje Vanessa Hudgens som den uskyldige kjæresten. Philip Seymour Hoffman som den feite, svette naboen og Forest Whitaker som den maniske og muligens korrumperte politisjefen.

Oliver Stone skal selvsagt ha regi. Han har nettopp hatt en slags generalprøve med «Savages». Det er dette materialet han trenger nå.

Tittel? «The Protector». Tagline? Shit just got real.

Kom igjen nå Hollywood, gjør det dere kan best. Om dere jobber kjapt rekker knapt McAfees lik å kjølne innen dere ruller ut den røde løperen.

Jeg lover å stå først i køen.

  • Her kan du lese «John McAfees Last Stand» som e-bok (utgitt av Wired)