Hver gang Woody Allen gir ut en film (altså hvert eneste år) oppstår det en diskusjon om hvorvidt 76-åringen fremdeles «har det», og om hvorvidt han egentlig bare lager den samme filmen om og om igjen.

Jeg vet ikke helt om jeg er verdt å høre på her – jeg elsket for eksempel den lite suksessrike «Whatever Works» (2009) med Larry David, mens jeg egentlig syns fjorårets hyllede «Midnight in Paris» bare var en småkjedelig ubetydelighet. Uansett er det nesten på dagen 34 år siden «Annie Hall» vant Oscar for beste film, uten at det vel egentlig er så veldig relevant informasjon i den ene eller den andre retningen.

I årets «To Rome With Love» (norgespremiere 29. juni) har Allen tatt med seg en hel del flinke folk (Jesse Eisenberg, Greta Gerwig, Ellen Page, Alec Baldwin, Judy Davis) til en ny by i Europa, denne gangen – som tittelen antyder – Roma, og matchet dem mot europeiske kjentfolk som Roberto Begnini og Penelope Cruz.

Det er vanskelig å få tak på noen sammenhengende historie ut fra traileren, men trekantdramaet mellom Eisenberg, Gerwig og Page virker jo interessant.

Penelope Cruz spiller luksusprostituert, mens Roberto Benigni gjør medie/kjendissatire som man kan mistenke at man må være litt tilårskommen for å sette pris på.

Men fy søren så fint det er å se Woody Allen spille i en av sine egne filmer igjen!

Føler du for øvrig et Allen-sug i påsken kan du leie følgende av hans filmer hos Comoyo:

Midnight in Paris
You Will Meet a Tall Dark Stranger
Vicky Christina Barcelona
Whatever Works
Match Point
Celebrity
Everyone Says I Love You
Mighty Aphrodite