Det er noen få filmer som virkelig har klart å sette heksene på kartet. Filmatiseringen av Roald Dahls «Heksene», Dario Argentos «Suspiria» og Michelle Pfeiffer i «Stardust» er noen som umiddelbart dukker opp i bevisstheten (med Pfeiffers innsats i «Heskene i Eastwick» ganske mye lenger bak i køen).

Men nå har altså vår alles Tommy Wirkola spilt inn sin første store Hollywood-film, «Hansel & Gretel: Witch Hunters», kan med det sette en ny standard for hvor kjipe filmhekser egentlig kan være.

I dag kom nemlig den andre traileren fra filmen, og denne gir oss et større (og blodigere) innblikk i hvordan filmen vil ende opp (du ser traileren helt øverst i saken her).

Det vi kan lese ut fra red band-traileren, tyder på at Wirkola har tatt med seg sine filmatiske kjennetegn over Atlanteren. På plass er skrudd humor, overdreven voldsbruk med påfølgende massive mengder blod – men for første gang altså med internasjonale størrelser som Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare og … Ingrid Bolsø Berdal foran kamera.

Er det sistnevnte vi ser et glimt av her, mon tro?

Som vi tidligere har nevnt har det tatt tid å få «Hansel & Gretel: Witch Hunters» opp på kino – men kanskje har ventetiden vært verdt det? Etter storfilmer som «Mission Impossible – Ghost Protocol», «The Avengers» og «The Bourne Legacy» har Jeremy Renner rukket å få et større navn. I tillegg er filmselskapet kanskje tryggere på voldsbruken når de nå har valgt å sette opp filmen på IMAX?

Nå er altså slippdatoen låst til 25. januar neste år. Og kanskje filmen blir så populær at vi får se flere hekser enn zombier og vampyrer til neste års Halloween?