«Gravity» er en av årets beste filmer, og en av de beste rolleprestasjonene vi har sett fra Sandra Bullocks side.

Om du har sett Alfonso Cuarons romodyssé (hvis ikke bør du neppe lese videre), husker du sikkert den avgjørende scenen der en rimelig desperat Ryan Stone (Bullock) prøver å få kontakt med Houston – eller hvem som helst andre – på sambandet.

Den hun imidlertid ender opp med å slå av en prat med, er en rimelig uforstående fyr i andre enden. Til tross for at de ikke forstår et kvekk av hverandre, finner Stone trøst i stemmen i den andre enden – spesielt når en hund bjeffer i bakgrunnen og en liten baby begynner å gråte.

Nå har Warner Bros. via THR sluppet en sjuminutters spinoff-kortfilm som viser oss hva som faktisk foregikk i andre enden:

Kortfilmen, kalt «Aningaaq», er regissert av Alfonso Cuarons 31 år gamle sønn Jonas Cuaron – som også var med på å skrive «Gravity»-manuset.

Oppfinnelig skulle den vesle historien være en ekstra godbit på blu-ray-utgivelsen, men etter flere vellykkede festivalvisninger har Warner i stedet nå sendt inn kortfilmen for vurdering til en Oscar-nominasjon.

Kortfilmideen om Aningaaq, som altså viser seg å være en Inuit-fisker i en avsidesliggende fjord på Grønland, dukket opp i hodene til far og sønn Cuaron mens de jobbet med «Gravity»-manuset.

– Det er i dette øyeblikket at både publikum og rollefiguren øyner et håp om at Ryan kan overleve. Men så skjønner du at alt blir tapt i oversettelsen, sier Cuaron jr. til THR.

Både far og sønn har tilbrakt endel tid i isødet, og begge falt for den frosne villmarken. Under et av disse besøkene møtte Cuaron senior en lokal fyllik, som skulle danne inspirasjonen for Aningaaq (spilt av Orto Ignatiussen).

Om både «Gravity» og «Aningaaq» skulle ende opp med Oscar-nominasjoner (noe tidlige uttalelser fra medlemmer av akademiet kan tyde på), kan det oppstå en interessant situasjon der to sammenvevde filmer utforsker to vidt forskjellige sider ved samme historie.

Hadde ikke vært oss imot, det.

 

Les også:

Fellini møter Flåklypa når Wes Anderson lager kortfilm for Prada

jason