– Det er på en måte formelen vi alltid bruker: Vi tar for oss en sjanger, også krydrer vi den med idioter, sier Seth Rogen til The Playlist.

Det er en formel Rogen og vennene hans har hatt stor suksess med de siste årene. «Bad Neighbours», som går på kino nå og der Rogen har hovedrollen, har for eksempel rundet 75 000 besøk i Norge, og er en av årets mest sette amerikanske komedier.

Til høsten kommer enda en idiotkomedie. I «The Interview» skal Rogen og bestekompisen James Franco ta livet av Nord-Koreas statsoverhode Kim Jong-un, og nå er første trailer her. Ekstremt lovende.

hr_The_Interview_1

– Dette er et forsøk på å lage vår versjon av en stor spionthriller. Dette er vår «3 Days of the Condor», bare med idioter, forklarer Rogen til The Playlist.

Han spiller en tv-produsent som skal lage et innslag fra Nord-Korea sammen med en programleder, spilt av James Franco. Begge blir rekruttert av Lizzy Caplan («Masters of Sex») og CIA for å utføre et attentat mot Kim Jong-un.

Et oppdrag de naturligvis er totalt ukvalifisert for å utføre.

For øvrig er jo Kim Jong-un (spilt av fra «Veep») en av hovedkarakterene i filmen.

– Jeg er veldig spent på hvordan folk kommer til å reagere på det, sier Rogen.

kanye2

Som så mange ganger tidligere med Seth Rogens filmer er «The Interview» et eneste stort kompisprosjekt.

Hovedrolleinnehaverne Rogen og James Franco har jo vært bestevenner helt siden de spilte sammen for første gang i tv-klassikeren «Freaks and Geeks» (1999), og har tidligere laget filmer som «Pineapple Express» og «This is the End» sammen.

Hei, Lizzy Caplan var forresten også med i «Freaks and Geeks», som Jason Segels discopartner. Det hadde jeg glemt:

Manus og regi står Rogen for sammen med Evan Goldberg, og dette er fjerde samarbeid mellom de to barndomsvennene siden de debuterte sammen med manuset til «Superbad» (2007).

Neste prosjekt ut for Rogen og Goldberg er for øvrig «Sausage Party», en Pixar-aktig animasjonsfilm for voksne. Om pølser. Idiotiske pølser, vil vi anta.