(Jeg skjønner nå at hele min journalistiske karriere har ledet fram til øyeblikket der jeg fikk skrive den tittelen.)

Det er til gode gamle Howard Stern at Seth Rogen forteller hvordan han lirket den svært lite barnevennlige animasjonsfilmen «Sausage Party» under 17-årsgrensa til det amerikanske filmtilsynet (noe som er viktig blant annet fordi det er strenge restriksjoner på hvordan slike filmer kan markedsføres i USA):

Filmen, hvis premiss om at matvarer har følelser neppe ble kokt (!) opp helt uten påvirkning fra rusmidler, inneholder blant annet en mye omtalt, åtte minutter «svært seksuelt ladet scene» (les: orgie) der pølser og pølsebrød (blant annet) finner hverandre.

Det var på grunn av denne scenen tilsynet satte ned foten og krevde endringer dersom filmen ikke skulle få aller strengeste aldersgrense. Men til slutt slapp de unna med en svært liten, kosmetisk endring.

-Jeg skulle ønske jeg kunne vært der, for jeg ser for meg at en svært intens debatt fant sted, sier filmskaperen/skuespilleren/komikeren/stoneren til Howard Stern.

Ifølge ham var han forberedt på at orgie-scenen måtte klippes, og egentlig overrasket over at han unnslapp en lang tautrekking med filmtilsynet som i verste fall kunne endt med at mye av humoren i filmen ble kompromittert.

-Vi la inn sikkert seks elementer i orgie-scenen vi var forberedt på at vi måtte ta ut igjen. De var på en måte våre offerlam. Men vi mistet bare en brøkdel av det, sier Rogen.

-Du kan se pungen til et pitabrød mot slutten av scenen, og opprinnelig hadde den hår. De ba oss om å fjerne håret, så vi ga den en digital barbering, sier han.

Pølsefesten ankommer amerikanske kinoer til helga og er oppført med 19. august som norsk premieredato på IMDB, men vi kan ikke se den på kinoprogrammet så det er mulig vi nordmenn blir snytt for opplevelsen av pinlig berørte foreldre som har tatt med seg avkommet på det de tror er enda en streit Pixar/Disney-film.