Det skorter ikke akkurat på prosjekter fra «Family Guy»-skaper Seth MacFarlane om dagen.

Fra før er han aktuell både med westernkomedien «A Million Ways to Die in the West» og en oppfølger til «Ted».

Nå er han ifølge Variety i gang med «Blunt Talk», en ny komiserie hvor Patrick Stewart spiller hovedrollen.

«Blunt Talk» er skapt av forfatter Jonathan Ames, som også vil styre serien, mens MacFarlane skal produsere for tv-nettverket Starz.

Serien, foreløpig bestilt i 20 halvtimeslange episoder, handler om Walter Blunt, et britisk nyhetsanker som ankommer USA for å ta nyhetene med storm.

– I Walter Blunt har Seth, Jonathan og Patrick funnet kjemien som gjør en nesten-alkoholisert, galt-geni-brite til en fyr du ønsker å se kjempe på Amerikas side, sier Starz-sjef Chris Albrecht.

Jonathan Ames er mest kjent som romanforfatter (han har også skrevet tegneserier, memoarer og den finfine novella «You Were Never Really Here»), men i tillegg har han en tv-karriere på si.

Blant annet er han skaperen av HBO-serien «Bored to Death», med blant andre Jason Schwartzman, Zach Galifianakis og Ted Danson.

I 2004 forsøkte han seg på en selvbiografisk tv-serie for Showtime med seg selv i hovedrollen, «What’s Not to Love?», som aldri kom forbi pilotstadiet.

Premieren for «Blunt Talk» vil bli en gang til neste år.

Før den tid vil hovedrolleinnehaver Stewart nok en gang dukke opp som Professor X på kinolerretet i «X-Men: Days of Future Past».

Foto: Patrick Stewart av Gage Skidmore, promo fra «A Million Ways to Die in the West»