Tittel: «Insecure»
Hvor: HBO Nordic
Hvorfor: Relaterbar og engasjerende serie
Sjanger: Dramakomedie

Her har du noe å fylle all innetiden med: En feelgood-serie med solid binge-potensial, som HBO Nordic har begynt å rulle ut fjerde sesong av akkurat når vi trenger det som mest. 

«Insecure» er skapt av den senegalesisk-amerikanske skribenten og skuespilleren Issa Rae (35) – et stilikon, et komitalent og en power woman uten like.

Jeg kan bare snakke for meg selv, men å se denne dama på skjermen inspirerer meg til å dumpe kjæresten jeg ikke har, begynne å gå i pastellfargede power suits og drikke vin til lunsj. 

For det er en motiverende serie. Issa Rae spiller Issa, en dame i slutten av tjueårene i Los Angeles som rammes av en eksistensiell krise. Hun trives ikke i forholdet hun har vært i så lenge hun kan huske, hun liker ikke jobben sin – og hun bor i en kjip leilighet.

Issa er rett og slett ikke der hun føler hun burde vært.

Burde ikke en så bra dame som henne ha et mer interessant liv?

Datingtrøbbel og jobbutfordringer

Gjennom hovedpersonen og hennes fargerike persongalleri av venner får vi være med på store og små opplevelser og utfordringer i hverdagen, og er vitne til eksistensielle kriser som utfolder seg i mange versjoner. 

Det er nok noe flere av oss kan relatere til, spesielt nå når vi har mye tid til å reflektere over alle valg vi noensinne har tatt.

Derfor anbefaler jeg deg å heller se noen andre ta kontroll over livet sitt, på godt og vondt, og følge denne gjengens reise mot å bli den beste utgaven av seg selv. 

«Insecure» har humor, relaterbare og troverdige karakterer og er lett og fint å se på. At Issa også er opptatt av svartes rettigheter og å styrke nabolaget hun bor i, gir serien en viktig brodd. 

I fjerde sesong fortsetter vi der vi slapp i den forrige, og foreløpig ser den ut til å by på vennekonflikter, datingtrøbbel og store jobbutfordringer. Er det ikke digg å leve litt gjennom andres problemer? 

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!