Britisk sarkasme, glamorøse Las Vegas, CIA på psykiatrisk og smart sørstatskrim. TV-høsten er i gang.

Nå som vi har fått unna premierene på høstens talkshowunderholdning, er det på tide at Thomas & Harald, Skavlan og Lindmo tar et steg til siden. For det er sesong for TV-serier. Jeg har plukket ut noen av de mange TV-seriene jeg gleder meg til i høst, og først ut er en favoritt som allerede har vært på skjermen med første episode.

The Thick Of It (sesong 4)
Premiere: 8. september (aktuell på NRK, men ingen dato enda)
– I helgen sendte BBC første episode i den fjerde sesongen av The Thick Of It, en hysterisk morsom BBC-serie fra det iskalde og kyniske byråkratiet rundt Peter Mannion, the Secretary of State for Social Affairs and Citizenship. Dessverre var ikke spindoktoren Malcolm Tucker med i første episode, men BBC annonserte på slutten hans tilbakekomst i neste episode.
Men til og med uten Tucker var det en meget lovende sesongpremiere, med pinlige situasjoner, evigvarende utskjellinger, idiotiske avgjørelser og alt annet vi har lært oss å forvente fra The Thick Of It.

PS: Sjekk også filmen «In The Loop», som er basert på The Thick Of It.

 

Homeland (sesong 2)
Premiere: 30. september (4. oktober på TV2)
– Historien om CIA-agent Carrie Mathieson og hennes jakt på den hjemkomne soldaten Nicholas Brady var fjorårets beste nykommer på seriefronten. 30. september er det klart for oppfølgeren, hvor vi treffer Carrie noen år senere. Hun har tilsynelatende sluppet ut fra psykiatrisk avdeling, reiser til Beirut, og er fortsatt overbevist om at Brady ble Al Qaeda-agent i perioden han var krigsfange i Irak. Spennende? Garantert.

 

Vegas (sesong 1)
Premiere: 28. september (ingen info om norske rettigheter pr. dags dato)
– Det er vanskelig å se for seg Michael Chiklis i andre roller enn som Vic Mackey i The Shield, men jeg skal gi Vegas en sjanse i høst. Traileren lover en mer lettbent serie enn The Shield, men det er noe med Vegas som gjør det til den perfekte bakgrunn for film og TV. CSI,«Casino», «Leaving Las Vegas» -alle bruker byen på sin egen måte. Jeg håper serien Vegas blir like glamorøs, bråkete og fargerik som byen.

Justified (sesong 4)
Premiere: ikke satt (eldre episoder går på Viasat4)
– Denne glimrende sørstatsserien har aldri fått helt den anerkjennelsen den fortjener, men det kan endre seg med den viktige fjerdesesongen til Justified. Timothy Olyphant spiller politimannen Raylan Givens, som etter å ha skutt og drept en narkobaron i Miami, blir sendt hjem til Lexington i Kentucky mens Internal Affairs etterforsker saken. Her treffer han et saftig galleri av nynazister, predikanter, methprodusenter, marihuanabønder og ambisiøse white trash-jenter, og hver eneste episode byr på et komplett kaos av intriger, shootouts og arrestasjoner. Serien og karakterene tar utgangspunkt i to noveller av Elmore Leonard, og krimmesterens kjappe, snertne dialog er bærebjelken i Justified. Det fører til at det som kunne vært en streit krimserie er blitt en smart, morsom, mørk og uforutsigbar serie. Klarer knapt å vente på fjerde sesong.