Sesong fem av «Downton Abbey» er rett rundt hjørnet, og dermed har også promoteringen av serien rullet igang for fullt alvor.

Men da den britiske tv-kanalen ITV skulle friste publikum med nye bilder fra det herskapelige livet i 1924, var ikke alt som det skulle.

I forgrunnen finner vi riktignok Hugh Bonneville og Laura Carmichael standsmessig antrukket som Earl of Grantham og Lady Edith.

Men det er et tredje element i bakgrunnen som raskt ble hovedfokuset for de fleste straks bildet begynte å spre seg på nettet i går.

På peishylla står nemlig en plastflaske med vann, noe som passer dårlig inn både tids- og interiørmessig.

vann

De første plastflaskene dukket opp på slutten av 40-tallet, men på grunn av høye priser ble de ikke tatt vidt i bruk før tidlig på 60-tallet.

Flere har det siste døgnet tøyset med at dette kan være et lite hint om hva vi kan forvente av femtesesongen. Kanskje var det Crawley-familien som fant opp plastflasken – og det er slik de har råd til å bo så flott som de gjør?

Mest sannsynlig er det likevel en på settet som har vært slepphendt med vannflasken sin. Som The Guardian påpeker er ikke dette første gang historiske feil har dukket opp i serien: Tidligere har også tv-antenner, gule dobbeltlinjer på veiene og en moderne vinterhage sneket seg med på tv-ruten.

Femte sesong av «Downton Abbey» fortsetter seks måneder etter hendelsene i finalen på fjerdesesongen. Denne gangen er det valget av den første Labour-regjeringen som sår splid mellom beboerne på eiendommen.