Den britiske forfatteren Nick Hornby var en viktig inngangsport til litteratur for meg, som han var for mange litt late og litt under middels lærde gutter som vokste opp på 90-tallet.

«High Fidelity», «Gutter er gutter» og «Tribunefeber» ble nilest, og disse ble også filmatisert på ulike tidspunkter med ulik grad av suksess.

Men etter hvert som jeg ble eldre forsvant litt av interessen for Hornby (selv om jeg likte manusarbeidet han gjorde på Lone Scherfigs «An Education» og «Juliet, Naked» fra 2009 visstnok skal være bra).

Kan den kommende filmatiseringen av boka «Fritt fall» (2005) friske opp igjen ungdomskjærligheten for forfatterskapet?

Vel, basert på førsteinntrykket fra traileren er det lite trolig.

«Fritt fall» har verdenspremiere under Filmfestivalen i Berlin, og er basert på en av Hornbys minst kritikerroste bøker.

Vi møter fire ytterst forskjellige mennesker (spilt av Pierce Brosnan, Imogen Poots, Toni Collette og Aaron Paul), som alle møtes tilfeldig på et tak der de står med hensikt å ta sitt eget liv.

alongway copy

Til slutt velger de å utsette hele greia, men forviklinger oppstår når tabloidavisene får snusen i den bemerkelsesverdige episoden (Imogen Poots forteller en reporter at hun ble reddet av en naken engel som så ut som Matt Damon).

Også drar de på ferie til Tenerife sammen, blir kjempevenner, og ifølge traileren lo og gråt Women’s Weekly om hverandre.

Det er uvisst om/når filmen kommer på kino i Norge, men i England dukker den opp til våren.