Etter sin politikerkarriere er Arnold Schwarzenegger nå igang med med en storslagen comebackturné. Det startet relativt forsiktig med «Last Stand», og nye «Conan»– og «Twins»-filmer (denne gangen er de trillinger – med Eddie Murphy!) er på vei.

Og så har du selvfølgelig «Terminator», som Schwarzenegger selv har snakket ganske mye om – til tross for at en ny film ikke har vært offisielt annonsert. Før nå, altså.

Etter at McG totalvraket mordermaskinene i «Terminator Salvation» er det forståelig at produksjonsselskapet Skydance ikke var så sugne på å plukke opp tråden derfra. Godt er det derfor å høre at de nå har trukket i nødbremsen og starter opp helt fra scratch.

I en pressemelding skriver Skydance at den ny filmen blir den første i en trilogi. Eksekutiv produsent er David Ellison («World War Z», «Star Trek Into Darkness»), mens «filmens redningskvinne» Megan Ellison («Zero Dark Thirty», «The Master») i Annapurna Pictures står som produsent.

Til tross for at Skydance verken vil ut med navn på skuespillere, manusforfattere eller regissør, slås det fast at den første filmen skal ha premiere 26. juni 2015. Arnold Schwarzenegger er likevel sikker på at han kommer til å være med i filmen.

Om den nye «Terminator»-trilogien får samme utgivelsestakt som «Iron Man»-filmene, vil mordermaskinen fra Østerrike være 70 år når den siste filmen har premiere.