Det er tross alt fredag kveld (og vi er midtveis i «House of Cards»), så vi får holde dette kort og greit – selv om, helsike heller, dette er spennende nyheter.

Benedict Cumberbatch, britisk toppskuespiller kjent fra «Sherlock» og framtidig superstjerne etter den kommende «Star Trek»-filmen, er ifølge Deadline høyaktuell for hovedrollen i Morten Tyldums neste film. Forhandlingene skal nå være i en avsluttende fase.

Tyldum fikk jo sitt store internasjonale gjennombrudd med «Hodejegerne», og takket for et par måneder siden ja til å regissere amerikanske «The Imitation Game».

Filmen handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Morten Tyldum (til venstre), Alan Turing til høyre.

Cumberbatch skal da spille Turing, som etter krigen var med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene.

Men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt – i 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Han døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod Turing nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).

Låter i grunnen som en perfekt rolle for Cumberbatch.

Kanskje får Tyldum møtt den britiske skuespilleren under utdelingen av årets BAFTA neste helg – prisen til The British Academy of Film and Television Arts – der «Hodejegerne» er nominert for beste fremmedspråklige film?

Vi stoler på deg, Tyldum. Dette fikser du.

Benedict Cumberbatch er for øvrig i gang med innspillingen av «The Fifth Estate», om Wikileaks-gründer Julian Assange.