De sier jo at veien fra hjemmelagde videoer på Youtube til Hollywood kan være kort, og hvis det stemmer regner med vi at noen der ute har store planer for regissør Stian Hafstad (27) fra Førde.

Som en halvdel av parodiduoen/youtubekanalen Pistolshrimps har han gjort seg bemerket, blant annet med en «Titanic 3D»-parodi som er sett 18 millioner ganger på Youtube.

Og nå har hans zombiekortfilm «For menneskeheten» fått omtale i nettutgaven til nerdebibelen Wired.

Kortfilmen, som du kan se i videovinduet over, følger 14-åringen Mathias (Vincent Rabben) og hans robotvenn Joansey i et postapokalyptisk Norge der det kun er ett håp for å bringe menneskeheten videre – at Mathias får ligge med en 25 år gammel jente som også har overlevd.

Hun virker dog ikke veldig interessert.

Filmen er skrevet av Hafstad i samarbeid med amerikanske Jim Carvey – de to studerer sammen ved Columbia University.

– Jeg syns premisset var morsomt, og vi ønsket å gjøre dette til en kompishistorie – noe morsomt og over the top, men med et hjerte i bunnen. Da vi hadde kjernehistorien klar, tilpasset vi den for å gjøre den mer norsk. Så begynte vi å leke med våre favorittklisjeer – helter som hopper ned et stup etc., sier Hafstad til Wired.

Filmen ble skutt på fire dager i fjor sommer, og alt ble gjort på kompisbasis. Å legge god zombiesminke ble lært gjennom en video noen fant på Youtube.

Det var temmelig intense dager.

– Sånn er det når man er (relativt) ung – man er høy på kaffe, lidenskap og en drøm om at noen der ute kommer til å digge det på nettet et år seinere. Etter en innspilling som det sier vi alltid «aldri mer», men etter to måneder er vi i gang igjen, sier Hafstad til Wired.

Hypp på å se mer av fyrens arbeider?

Her er den tidligere omtalte «Titanic 3D»-parodien:

«Trolling Saruman» er ikke så mye dårligere, med 16 millioner treff på Youtube:

Kortfilmen «Nemesis» vant en komipris i New York i 2009:

For tiden forer PistolShrimps BTs web-TV med denne «Hellfjord»/«Lilyhammer»-parodien (som de selv sier ikke er en parodi på noen av delene):