INT. MØRK KJELLERBAR. KVELD

(DANIEL STÅR PÅ SCENEN OG FREMFØRER NUMMERET SITT)
MUSIKK: DUM DUM DUM DUM-BASS

DANIEL:
Så Iphonen min ble ødelagt her om dagen da jeg mista den i do. Nå, hvorfor må Iphoner ABSOLUTT  bli ødelagt hver gang de kommer i kontakt med bittelitt vann? Jeg mener, store deler av telefonen består av aluminium, aluminium som FOREKOMMER naturlig UTE i naturen. Vet dere hva annet som forekommer naturlig UTE i naturen? Regn!

 

"...store deler av telefonen består av aluminium..."
«…store deler av telefonen består av aluminium…»

Ute i naturen regner det sikkert på aluminium hele tiden uten at den kortslutter. Jeg skjønner det ikke? Når det regner ute, drar liksom all aluminiumen i hall hast bort til nærmeste hus og banker på:
– ‘Slipp oss inn! Det regner ute, vi kan bli ødelagt. Åpne døren!’
– ‘Vent litt, er dere aluminium?’
-‘Ja!’
-‘Hvorfor sa dere ikke det med en gang, kom inn!’ 

 

Jerry-Seinfeld-No-Thanks-and-Leave

———————————————————————————————————————

Slapp helt av folkens! Jeg har ikke tatt over for Jerry Seinfeld som klodens ubestridte komiske geni, enda. Poenget var å gjøre en IMITASJON av Seinfeld for å introdusere deg til runde to av spalten vår Seinfeldsøndag (les den første her), din skitne dobbeldipper. Ukens utgave skal nemlig dreie seg om mennesker som forsøker å imitere Sir. Jerry Seinfeld – i varierende grad.

Om mitt lille standup-sett her oppe kommer til tåle tidens tann får være opp noen til andre, men det må bare nevnes at jeg på ingen som helst måte undervurderer Jerrys evne til å forme de mest banale observasjoner om til ‘ler så hardt jeg tror jeg trenger en ambulanse’-vitser. Vi snakker om små orale kunstverk her.

"Veldig morsomt, ja, det var det"
«Veldig morsomt»

Jerry Seinfeld har allikevel sine kritikere. Det finnes faktisk mennesker som ikke klarer å anerkjenne komisk perfeksjon, selv når den spilles ut rett foran øyene deres. På samme måte enkelte damer ikke klarer å anerkjenne en ekte gentlemann når jeg står rett foran dem.

Jeg kjenner faktisk en av disse kritiske røstene personlig – la oss bare kalle ham ‘Gabriel’ – og han hater faktisk Jerry. Han hater også Kramer, han hater George, han hater Elaine, han hater alt som kan knyttes opp mot Seinfeld (utenom «Biefilmen»). Meg og kompisene mine kan sitte i stua og le oss i hjel med «Seinfeld»Viasat4, samtidig som en desillusjonert ‘Gabriel’ ligger på soverommet sitt og forbanner det som en gang var intelligent nasjon, en nasjon han nå mener er blitt befolka av en gjeng hjernedøde og chrismukkah-elskende drittsekker. Han skjønner virkelig ingenting.

Noen avfeier vitsene til Jerry Seinfeld som latskap med svake punchlines. Det kan jeg fort motbevise med denne videoen her:

Om du lider av kollektiv-ADHD og ikke klarer å se klippet ferdig, forteller altså Jerry Seinfeld her om hvordan han brukte to år på å skrive en vits om Pop-tarts. Ja, to år. Det er lang tid å bruke på noe som betyr ingenting, sier Seinfeld. Men det er det han gjør (hans ord, ikke mine).

poptart

Fordi Jerry Seinfeld er så sjarmerende og flink i det han gjør – han er objektivt sett den beste komikeren i verden – har det oppstått en egen sport i å etterligne fyren. Noen gjør det bedre enn andre, og jeg vil nedenfor her presentere en liste med tre beste/dårligste imitasjonene av ham:

DE TRE BESTE

1. Gilbert Gottfried

2. Tina Fey

3. Kanye West

BONUS (LARRY DAVID SOM GEORGE)

DE TRE DÅRLIGSTE

1. John Mulaney
(Serien hans «Mulaney» var akkurat som «Seinfeld», bare ikke morsomt. Den ble kansellert etter én sesong.)

2. Youtuberen «Mumpyphiog»

3. Daniel

INT. MØRK KJELLERBAR. KVELD

(DANIEL STÅR PÅ SCENEN OG FORTSETTER NUMMERET SITT)
MUSIKK: DUM DUM DUM DUM-BASS

DANIEL:
Jeg pleide å krangle mye med moren min som liten. Som oftest kranglet vi om faren min, som jeg ikke likte. Spesielt ikke da han slo henne eller kastet varmt vann over hendene hennes mens hun gravde i blomsterbedene i hagen. Jeg pleide å fortelle henne at hun ikke kunne godta en slik behandling, men hun forsvarte seg på samme måte hver gang….

"...pleide å krangle mye med moren min..."
«…pleide å krangle mye med moren min…»


…siden jeg bare var et lite barn, og hun en stor voksen, kunne jeg ikke helt forstå hva jeg så helt enda. Fra mitt ståsted, så det kanskje ut som om han slo henne, men det var kun fordi jeg ikke var voksen og ikke forstod alt rundt meg. Hun sa at hvis jeg var voksen som henne, så ville jeg ha sett at han ikke slo, men ga henne en klem. Jeg sluttet å se på boksing etter det.

gold

Alle sesongene av Seinfeld ligger ute på strømmetjenesten Viaplay og sendes hver dag påViasat4.


Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter