Ahhh «Seinfeld»!

Den fantastiske sitcomen som har endt opp med å bli en av de mest ikoniske TV-seriene verden har vært vitne til. Mesterverket som transformerte George, Elaine, Jerry, og Kramer om til globale superstjerner, og fyller oss med glede (kanskje litt æresfrykt også?) HVER ENESTE GANG de popper opp på våre digitale-skjermer

seinfeld

Men det finnes faktisk noen andre kule skuespillere som svingte innom «Seinfeld», før de dro videre og gjorde andre, kjedeligere, ting. I denne ukens Seinfeldsøndag vil jeg presentere noen av de kuleste:

Denise Richards

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Shoes. Hun spiller datteren til NBC-sjefen som skal jobbe med George og Jerrys TV-pilot. George kløner det imidlertid til da sjefen fanger George i å glane på hans 15år gamle datters brystparti (Denise Richards var heldigvis 22år da episoden ble spilt inn).

Også verdt å nevne:
Bond-dame i «The World Is Not Enough» og forfører i «Wild Things». Senere gift og skilt fra Charlie Sheen.

Jon Favreau

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Fire. Han spiller klovnen Eric i et barneselskap hvor George på famøst vis dytter unna barn og eldre for å berge sitt eget skinn da det begynner å brenne i leiligheten. Kloven Eric slukker den lille brannen med klovneskoen sin.

Også verdt å nevne: Regissøren bak «Iron Man» og snart den nye «Jungelboken».

Peter Stormare

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Frogger. Han spiller skurken Slippery Pete som skal hjelpe George frakte en Frogger-arkademaskin, uten å miste strømmen og dermed Georges highscore.

Også verdt å nevne: Svensken er kjent fra «Prison Break», «Fargo», den norske snowboardfilmen «Switch» og er snart aktuell i TV3s nye originalserie «Black Widows».

Patton Oswalt

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Couch. Han spiller en irriterende videobutikk-ansatt som nekter å fortelle George hvem som leier butikkens eneste eksemplar av «Breakfast at Tiffanys».

Også verdt å nevne: Er aktiv på twitter, turnerer med standup, og spilte håpløse Spencer i «Kongen av Queens».

Daniel Dae Kim

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The burning. Spiller en legestudent som får æren av å behandle selveste Kramer.

Også verdt å nevne: Spilte sør-koreanske Jin i den ganske så fantastiske TV-serien «Lost».

Tobin Bell

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Old Man. Spiller en platebutikkeier som prøver å underslå Kramer og Newman da de tilbyr ham tyvgods. Ender i slåsskamp.

Også verdt å nevne: Kanskje du husker ham som onde karakteren Jigsaw i de syv «Saw»-filmene?

Anna Gunn

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Glasses. Jerry slår opp med henne etter at George mener å ha sett henne, uten brillene sine, kline med Jerrys fetter. George så egentlig en politidame klappe hesten hennes.

Også verdt å nevne:
Vant en Emmy da hun spilte kona til Walter White i «Breaking Bad». 

Bob Odenkirk

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Abstinence. Han spiller en lege Elaine begynner å date, men som ennå ikke fått legelisensen. Elaine avstår derfor fra sex mens hun hjelper ham pugge til den avgjørende prøven – i et desperat forsøk på å bli smartere. Han består prøven, men slår opp med Elaine rett etterpå.

Også verdt å nevne: Advokat med hjarta på rette staden i «Breaking Bad» og «Better Call Saul».

Bryan Cranston

Hvorfor så kul: Var med i «Seinfeld»-episoden The Jimmy. Han spiller den wannabe jødiske tannlegen til Jerry som kanskje misbruker ham under en narkose. 

Også verdt å nevne: Walter White.