Hva er vel bedre enn å gå inn i høstmørket med ni kule «Seinfeld» fun facts som kan hjelpe deg besfeste din posisjon som Seinfeld-kongen i gjengen?

Ingen over, ingen ved siden – kun deg, Assman.

Ni kule Seinfeld fun facts

1. Man får faktisk aldri vite fornavnet til Newman. Noen tror han heter «Norman», ettersom en nysjarmert bondedatter tar i bruk navnet i episoden «The bottle deposit, part 2», men produsentene har senere innrømmet at dette var en feil fra skuespillerinnens side, som de valgte å beholde pga humor og sånn.

Humor og sånn
Humor og sånn

2. Klærne til George Costanza ble ofte lagd en størrelse for liten. Dette var for å gi karakteren enda mer å irritere seg over.
George_Costanza
3.
Vi vet alle at Elaine ikke er med i den første episoden av «Seinfeld», men alle vet kanskje ikke at godeste George også glimrer med sitt fravær i én episode. Dette skjer i episoden  «The Pen», da Jerry og Elaine drar sammen til Florida for å besøke Jerrys foreldre. Dette er også én av to episoder uten hipster doofus «K-man» Kramer.

4. Jerry Seinfeld elsker tallet ni. Altså oddetallet som kommer etter åtte og før ti. Han var født i ’54 (5+4=9), var ferdig utdanna i ’72 (7+2=9) og debuterte på The Tonight Show i ’81 (8+1=9). I Usa gikk «Seinfeld» på TV kl 21.00 ( 9!) , i ni hele sesonger. Dette sa Jerry om tallet i et intervju med Vanity Fair i 1998:
«Nine is cool. By the end, we will have done 180 shows (1+8=9). When I was thinking about quitting the show, I thought, nine. People said, ’10 — why not 10?’ But 10 is lame. Nine is my number. And then I found out that nine in numerology means completion.»
niii
5. Hvor mange ganger Kramer sklir inn døra til Jerry? Ni! Hehe NEIDA! Tallet er 284.

6. En vanlig ting å si om «Seinfeld»: «Visste du at HVER ENESTE episode av Seinfeld inneholder minst én superman-referanse?» Men dette stemmer ikke du, selv om det nevnes en gang på seriens ekstramaterial. Jerry la nemlig ballen død i fjor da han ble intervjuet på Reddit:
Skjermbilde 2015-09-13 kl. 12.36.17

7. A FESTIVUS FOR THE REST OF US! Høytiden «festivus» er ikke faren til George sin kreasjon. Redaktøren i Readers Digest skrev faktisk en artikkel om høytiden på 60-tallet, som han selv fant opp for å feire sin første date med kona. Redaktørens sønn fikk seg senere jobb som manusforfatter på «Seinfeld» og snek dette inn i serien på uforglemmelig vis.

8. 14. mai 1998 var en trist dag for oss alle. Ikke bare var «Seinfeld» ferdig for godt, men verden mistet også han crooneren, Frank Sinatra. Han døde faktisk midt under seriefinalen, og ambulansen skal kun ha brukt fire minutter bort til huset hans. Hvorfor så fort? Var det ikke masse trafikk i gatene? Nei, fordi alle satt hjemme og så på «Seinfeld» var forklaringen til en lokal brannmann.

Rask ambulanse. Lite trafikk.
Rask ambulanse. Lite trafikk.

9. En episode av «Seinfeld» kan ofte være en liten halvtime med pur glede. Men de er også ofte sykliske i formen, det vil si at de slutter ofte der de startet. Derfor var det veldig passende at siste episode avsluttet med det den første begynte med: en samtale om knapper.

Her slutter forresten spalten.