Hardkomprimert zombieaction i «Resident Evil»-skolen. Omtrent slik kan man oppsummere den actionspekkede og påkostede Youtube-serien «Project S.E.R.A.».

Handlingen virker velkjent: Et legemiddelselskap av tvilsom art roter det til med sine biokjemiske eksperimenter. Konsekvensene blir enorme når et stoff ment for militært bruk viser seg å gjøre folk til blodtørstige zombier.

Flaks da at Gillean (Julia Voth) er på sporet av dem. Hun sklitakler bevæpnede skurker, skyter skallen av de udøde og oppdager gjemte usb-pinner med kompromitterende materiale.

At «Project S.E.R.A.» minner om «Resident Evil», både når det gjelder handling og estetikk, er ingen tilfeldighet. Regissøren og manusforfatteren Ben Howdeshell har tidligere vært med og klippet «Resident Evil: Extinction» og «Resident Evil Afterlife».

«Project S.E.R.A.» er helt vilt effektiv. Lengden på avsnittene varierer mellom sju og ni minutter, og Howdeshell fyller dem til bristepunktet. Bare det at han velger zombier som løper i full fart, snarere enn old school stavrende beist, tyder på at han vet hvor dyrebare sekundene er.

Tempoet i de tre første avsnittene er faktisk så høyt at selv Jack Bauer trolig ville begynt å svette. Til sammen består «Project S.E.R.A.» av seks avsnitt – og de tre første kan du se under:

     Avsnitt 1

     Avsnitt 2

     Avsnitt 3